TURISME A CATALUNYA
CAT EN ES FR
 
 
Inici Descobreix Catalunya Informació general

Catalunya - Informació general

La comunitat autònoma de Catalunya, considerada com a nacionalitat històrica, ocupa la cantonada nord-oest de la Península Ibèrica. Forma un triangle que limita al nord amb França i Andorra, a l'est amb el mar Mediterrani ia l'oest amb Aragó i la Comunitat Valenciana.
Catalunya s'ha consolidat com una de les regions més prosperes i desenvolupades d'Espanya i Europa, sent la indústria, el turisme i els serveis els principals sectors econòmics.

Relleu

El relleu és en gran part muntanyós, amb una alçada mitjana de 700 m. Distingim tres unitats generals: els Pirineus i el Prepirineu al nord, la Serralada Prelitoral i la Serralada Litoral, que formen el Sistema Mediterrani Català, i la Depressió Central Catalana, una plana situada al centre.

informacio general comunitat autonoma catalunya muntanya montserrat riu llobregat
informacio general catalunya vall riu llobregat
La vall del riu Llobregat i la muntanya de Montserrat.

Clima

Catalunya gaudeix d'un clima mediterrani a la costa, temperat a l'hivern i molt calorós a l'estiu. A l'interior, que té un clima continental mediterrani, els hiverns són freds i els estius molt calorosos. A les zones pirinenques, que tenen un clima d'alta muntanya, els hiverns són molt freds, amb nevades, i els estius menys calorosos.

Hidrografia

La xarxa hidrogràfica catalana, a excepció del riu Garona, tributa les seves aigües a la Mediterrània. L'Ebre és el riu més cabalós de la Península Ibèrica i desemboca a la mar formant la Delta de l'Ebre. Gran part dels principals rius catalans neixen als Pirineus (Segre, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Llobregat, Ter, Fluvià, Muga) i altres en la Serralada Prelitoral (Besòs, Francolí, Tordera, Foix, Gaià).

Llengua

A Catalunya es parlen diverses llengües, sent les principals l'català i el castellà (espanyol). D'acord amb l'estatut d'autonomia ambdós idiomes, juntament amb l'occità (aranès) són oficials. Generalment els catalans són bilingües i coneixen les dues llengües principals.