TURISME A CATALUNYA
CAT EN ES FR
 
 
Inici Que fer Turisme actiu Piraguisme

Piragüisme a Catalunya

 piraguisme catalunya descobreix parc olimpic segre
practicar esports aquàtics catalunya turisme piraguisme aigües catalans
Parc Olímpic del Segre. Fotografia: Victor Vic.
Una manera cada vegada més popular de fer esport o gaudir de la natura és el piragüisme, un esport aquàtic que es realitza utilitzant una petita embarcació lleugera propulsada amb l'ajuda d'una pala. Hi ha diferents modalitats que difereixen segons el nombre de persones que impulsen l'embarcacion (una, dues o quatre) o de la superfície sobre la qual es realitza l'activitat (riu, llac, canal artificial, la mar). Les embarcacions més comunes que s'utilitzen són el caiac, propulsat per una pala de doble fulla, i la canoa, propulsada normalment per una pala d'una sola fulla. Tant l'interior com les costes de Catalunya ofereixen les condicions necessàries per practicar el piragüisme.

Els amants de les emocions fortes poden practicar el piragüisme d'aigües braves. El riu Noguera Pallaresa és el bressol dels esports d'aigües braves a Catalunya i un dels millors rius a Europa per practicar-los, sobretot a la primavera i estiu. Altres rius favorables són la Noguera Ribagorçana, Garona i Segre. El Parc Olímpic del Segre, a la Seu d'Urgell, té un canal llarg de 500 m que permet gaudir del piragüisme d'aigües braves durant tot l'any.

Si per contra es prefereix gaudir d'un agradable passeig i fer turisme, el piragüisme sobre aigües tranquil·les és la solució perfecta. Al llac de Banyoles trobem les característiques idònies per a la pràctica del caiac. El Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, construït per a la celebració de les proves de piragüisme dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, té unes dimensions considerables i pot satisfer les necessitats de tots els esportistes, aficionats i professionals. El Parc Olímpic del Segre compta també amb un canal d'aigües tranquil·les, de 800 m de llarg.
Navegar amb caiac o canoa és una de les millors maneres d'aproximar-se a la naturalesa. Només així és possible apropar-se als espais naturals poc accessibles amb un altre mitjà, com algunes cales aïllades o la Cova de Gispert, a la Costa Brava. El descens turístic del riu Ebre és una experiència singular que permet descobrir racons sorprenents com l'espectacular meandre de Flix o la sortida al mar, al Delta de l'Ebre.