TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
DESCOBREIX CATALUNYA DESTINACIONS QUE FER ON DORMIR

Parc natural del Delta de l'Ebre

parc natural delta ebre informacio turistica parcs naturals costa daurada crepuscle
guia turisme parc natural delta riu ebre paisatge capvespre
Posta de sol a Delta de l'Ebre. Fotografia: Monitotxi.
Un excepcional parc natural amb una gran riquesa de flora i fauna, localitzat a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona. El Delta de l'Ebre constitueix el segon habitat aquàtic més important de la Mediterrània occidental, després de la Camarga francesa, i d'Espanya, després del Parc Nacional de Doñana.

El paisatge del delta té una bellesa singular i un caràcter únic a Catalunya, amb l'aigua com a protagonista principal. És una plana que amb prou feines supera un metre d'altura sobre el nivell del mar. A l'interior trobem zones de cultius i especialment extensos arrossars. A la zona litoral trobem grans llacunes, canals, aiguamolls, salines, dunes i platges.

El Delta de l'Ebre presenta una gran diversitat biològica i riquesa piscícola, amb més de 700 espècies vegetals i 330 espècies d'aus. Les colònies de flamencs abunden sobretot a la llacuna de la Tancada i a les salines de la Trinitat.
El Parc Natural ofereix als seus visitants una àmplia i variada oferta d'activitats i itineraris per descobrir els llocs més interessants a peu, en bici, canoa, a cavall o en un tot terreny.

Punta de la Banya

Declarada Reserva Natural Parcial, amb accés restringit, la petita península de la Banya és la joia del parc. S'estén a l'extrem meridional, unida al delta a través de la Barra del Trabucador. Delimita la Badia dels Alfacs, el port natural més gran d'Europa.

Punta del Fangar

El Fangar és una península de 410 ha situada a la part nord del delta de l'Ebre. Característiques són les formacions de dunes mòbils i fixes, les més ben conservades del litoral català. És accessible a través d'una pista de sorra compacta que permet arribar fins al Far del Fangar o a l'extrem de la península.

Contacte
Centre d'informació
Avinguda Catalunya, 46
43580 Deltebre (Tarragona)
Tel.: 977 489 309
turisme@deltebre.cat
Dades del parc
L'any de creació: 1983
Superfície: 7.736 ha
Municipis: Amposta, Deltebre, Ampolla, Sant Carles de la Rapita.
Comarques: Baix Ebre, Montsià.
Província: Tarragona