TurismoenCatalunya
CAENESFR

Parc Natural del Delta de l’Ebre

Parc natural del Delta de l'Ebre informacio turistica , parcs naturals Costa Daurada
Delta de l'Ebre. Fotografia: Martin Cox
Un excepcional parc natural amb una gran riquesa de flora i fauna, localitzat a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona. El Delta de l'Ebre constitueix el segon habitat aquàtic més important de la Mediterrània occidental, després de la Camarga francesa, i d'Espanya, després del Parc Nacional de Doñana.
El paisatge del delta té una bellesa singular i un caràcter únic a Catalunya, amb l'aigua com a protagonista principal. És una plana que amb prou feines supera un metre d'altura sobre el nivell del mar. A l'interior trobem zones de cultius i especialment extensos arrossars. A la zona litoral trobem grans llacunes, canals, aiguamolls, salines, dunes i platges.

El Delta de l'Ebre presenta una gran diversitat biològica i riquesa piscícola, amb més de 700 espècies vegetals i 330 espècies d'aus. Les colònies de flamencs abunden sobretot a la llacuna de la Tancada i a les salines de la Trinitat.
El Parc Natural ofereix als seus visitants una àmplia i variada oferta d'activitats i itineraris per descobrir els llocs més interessants a peu, en bici, canoa, a cavall o en un tot terreny.

Punta de la Banya
Declarada Reserva Natural Parcial, amb accés restringit, la petita península de la Banya és la joia del parc. S'estén a l'extrem meridional, unida al delta a través de la Barra del Trabucador. Delimita la Badia dels Alfacs, el port natural més gran d'Europa.

Punta del Fangar
El Fangar és una península de 410 ha situada a la part nord del delta de l'Ebre. Característiques són les formacions de dunes mòbils i fixes, les més ben conservades del litoral català. És accessible a través d'una pista de sorra compacta que permet arribar fins al Far del Fangar o a l'extrem de la península.
Contacte
+
Contacte
Centre d'Informació
Avinguda Catalunya, 46 - 43580 Deltebre (Tarragona)
Tel.: 977 482 181
Fax: 977 481 392

Correu electrònic: pndeltaebre@gencat.cat
Dades del parc
+
Dades del parc
L'any de creació: 1993
Superfície: 7.736 ha ha
Municipis: Amposta, Deltebre, l'Ampolla, Sant Carles de la Rapita.
Comarques: Baix Ebre, Montsià.
Província: Tarragona

Plano del parque
Com arribar
+
Com arribar
Amb autobús. L'empresa Hife ofereix línies regulars autobús des de Tortosa i l'Aldea fins a diferents pobles del Delta.
Amb tren RENFE. Trens de Llarga i Mitja Distància enllacen l'estació de L'Aldea - Amposta amb Barcelona, Tortosa, Tarragona, València, Alacant, Andalusia i la Regió de Múrcia.
En cotxe. Autopista AP-7 (E-15) fins a Amposta (sortida 41). Carretera C-260 (Tarragona - Castelló dela Plana).
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels