TURISME A CATALUNYA
CAT EN ES FR
 
 
Inici Allotjament Refugis

Refugis de muntanya a Catalunya

refugis muntanya Pirines Refugi antic Colomers Aiguestortes
refugis Catalunya Pirineus catalans allotjament refugi
Foto: l'antic refugi de Colomers.
Els refugis de muntanya són edificis destinats a allotjar i protegir de les inclemències meteorològiques a alpinistes o excursionistes situats en zones de muntanya o en altres zones de difícil accés. Al Pirineu català hi ha un bon nombre de refugis repartits per tot el territori. Una gran part dels refugis guardats estan gestionats per la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya), que ofereix descomptes als seus socis.

A part dels refugis forestals, de les bordes i cabanes repartides per la part baixa de la muntanya, a Catalunya hi ha tres tipus de refugis de muntanya: refugi bivac, refugi guardat i refugi alberg.

Els refugis bivac són petits (per 4-20 persones) i estan sempre oberts, sense guarda. Disposen de lliteres, emissora d'emergència i material de rescat.
Els refugis guardats són bastants grans, ofereixen una sèrie de serveis bàsics (mantes, menjars, begudes, dutxes, informació) i estan oberts a l'estiu i i períodes de vacances. En absència de l'guarda, hi ha un espai per a unes poques places que es fan servir com a refugi bivac. Per allotjar-se als refugis guardats cal fer reserva prèvia.
Els refugis alberg (xalet) ofereixen serveis de qualitat i estan situats en llocs on es pot arribar en qualsevol època de l'any en vehicle. Solen estar guardats durant tot l'any.

informacio refugis amb guarda Catalunya troba refugi guardat
Refugis guardats
Guia refugis muntanya guardats Pirineus Catalunya
Refugis guardats
guia completa refugis muntanya Catalunya info refugi alberg Pirineu
Refugis xalet
informació refugis xalet Catalunya millors allotjaments pirinencs
Refugis xalet