TurismoenCatalunya
CAENESFR

Girona - Informació turística

Turisme a Girona Catalunya, les millors ciutats turistiques de Catalunya, informació turística sobre Girona.
Girona i el riu Onyar. Fotografia: Cristian Atudoroae (Fotos de Girona)
Una destinació imperdible per als que volen conèixer l'essència de Catalunya. Girona conserva nombrosos testimonis de la seva llarga història i un patrimoni monumental excepcional, concentrat sobretot en una àrea relativament petita delimitada pel riu Onyar i les antigues muralles.
La ciutat de Girona, capital de la província homònima i de la comarca del Gironès, es troba a la confluència dels rius Ter i Onyar, al nord-est de Catalunya.
Les cases de l'Onyar
Les cases penjades, pintades de colors vius, i el riu Onyar, que travessa el centre de la ciutat, formen un conjunt que ofereix una de les imatges més espectaculars i característiques de Girona. Tres ponts històrics, construïts en els segles XIX-XX, creuen el riu unint la Girona antiga i la ciutat moderna: el Pont de Pedra, el Pont de Ferro (Pont de les Peixateries o Pont Eiffel) i el Pont de Manuel Gómez.

El Casc antic (Barri Vell)
La Catedral de Girona es troba en el punt més alt de la ciutat. És el resultat de diversos estils superposats: romànic, gòtic i barroc. Per accedir al temple hi ha una magnífica escalinata en pedra del segle XVII. Al nord de la catedral es troba el monestir de Sant Pere Galligants, antiga abadia benedictina del segle XII, i l'església de Sant Feliu, d'aspecte fortificat.
Dins de la xarxa de carrerons que formen la ciutat històrica destaca el El Call, el Barri jueu, estès al voltant ala carrer de la Força. Es tracta d'un dels nuclis medievals més ben conservats d'Europa.
El cor comercial i d'oci de Girona és la Rambla de la Llibertat. Prop d'aquest espai porticat trobem l'antic nucli gremial, ple de bells racons medievals, barrocs i moderns, carrers estrets, escalinates, petites places i passos coberts. Val la pena passejar i admirar el Palau dels Agullana, el convent de Sant Domènec, els edificis Fontana d'Or i de les Àligues.
No s'ha de perdre l'oportunitat de passejar pel Passeig de la muralla, el llarg camí de ronda que permet recórrer les muralles i les torres de defensa i contemplar la ciutat i els seus voltants

La ciutat moderna
Fora del nucli històric poden admirar nombroses i notables obres de l'arquitectura modernista i noucentista. Els arquitectes més destacats són Rafael Masó i Valentí (Fabrica Farinera Teixidor, Casa La Punxa, Casa Gispert Saüch i Bloc Battle), Eugeni Campllonch (Casa Franquesa), Isidre Bosch Bataller (Casa Furest i Casa Noguera), Joan Roca Pinet (Casa Norat i Casa Rigau) i Enric Catà Catà (Destil·leries Regàs i Destil·leries Gerunda), entre d'altres.
Dades
+
Dades
Població: 97.900 habitants
Altitud: 70 m
Municipi: Girona
Província: Girona
Comarca: Gironès
Oficina d'informació turística
+
Oficina d'informació turística
Direcció: Rambla de la Llibertat, 1 - 17004 Girona (Girona)
Tel.: 972 226 575
Correu electrònic: turisme@ajgirona.cat

GPS: 41°58'59.4"N 2°49'25.7"E / 41.983164, 2.823817
Gastronomia
+
Gastronomia
Girona es caracteritza per un gran dinamisme culinari basat en la combinació de cuina tradicional i cuina d'avantguarda. Entre els productes locals destaquen els embotits, el Xuxo, un pastís dolç típic de Girona, i la ratafia, un licor dolç.
La ciutat compta amb restaurants variats, alguns guardonats amb estrelles Michelin.
Festes i esdeveniments
+
Festes i esdeveniments
Girona, Temps de flors (exposició de flors repartida per tota la ciutat) - la tercera setmana de maig.
Festa Major (Festes i Fira de Sant Narcís) - al voltant del dia de 29 d'octubre
Allotjament
+
Allotjament
Com arribar
+
Com arribar
Amb tren. Estació de Girona. Trens d'Alta Velocitat (uneixen Girona amb Barcelona, Madrid i amb França), trens de Mitja Distància (Barcelona - Cerbère) i trens regionals.
Amb autobús. Estació d'Autobusos: serveis interurbans que uneixen Girona amb els municipis de la província.
En cotxe. L'Autopista AP-7 (E-15). Sortides 7 i 6B. Carretera N-IIa (Barcelona - Malgrat de Mar - Girona - Figueres).
En avió. Aeroport de Girona-Costa Brava, a 13 km de la ciutat de Girona.
Transport públic
+
Transport públic
Autobús. 11 línies d'autobusos urbans.
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament