TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Girona - informació turística

informacio turisme girona catalunya guia
guia turisme girona gran ciutat catalunya
Girona i el riu Onyar Onyar.
Una destinació imperdible per als que volen conèixer l'essència de Catalunya. Girona conserva nombrosos testimonis de la seva llarga història i un patrimoni monumental excepcional, concentrat sobretot en una àrea relativament petita delimitada pel riu Onyar i les antigues muralles.

La ciutat de Girona, capital de la província homònima i de la comarca del Gironès, es troba a la confluència dels rius Ter i Onyar, al nord-est de Catalunya.

Les cases de l'Onyar

Les cases penjades, pintades de colors vius, i el riu Onyar, que travessa el centre de la ciutat, formen un conjunt que ofereix una de les imatges més espectaculars i característiques de Girona. Tres ponts històrics, construïts en els segles XIX-XX, creuen el riu unint la Girona antiga i la ciutat moderna: el Pont de Pedra, el Pont de Ferro (Pont de les Peixateries o Pont Eiffel) i el Pont de Manuel Gómez.

El Casc antic (Barri Vell)

La Catedral de Girona es troba en el punt més alt de la ciutat. És el resultat de diversos estils superposats: romànic, gòtic i barroc. Per accedir al temple hi ha una magnífica escalinata en pedra del segle XVII. Al nord de la catedral es troba el monestir de Sant Pere Galligants, antiga abadia benedictina del segle XII, i l'església de Sant Feliu, d'aspecte fortificat.
Dins de la xarxa de carrerons que formen la ciutat històrica destaca el El Call, el Barri jueu, estès al voltant ala carrer de la Força. Es tracta d'un dels nuclis medievals més ben conservats d'Europa.
El cor comercial i d'oci de Girona és la Rambla de la Llibertat. Prop d'aquest espai porticat trobem l'antic nucli gremial, ple de bells racons medievals, barrocs i moderns, carrers estrets, escalinates, petites places i passos coberts. Val la pena passejar i admirar el Palau dels Agullana, el convent de Sant Domènec, els edificis Fontana d'Or i de les Àligues.
No s'ha de perdre l'oportunitat de passejar pel Passeig de la muralla, el llarg camí de ronda que permet recórrer les muralles i les torres de defensa i contemplar la ciutat i els seus voltants.

La ciutat moderna

Fora del nucli històric poden admirar nombroses i notables obres de l'arquitectura modernista i noucentista. Els arquitectes més destacats són Rafael Masó i Valentí (Fabrica Farinera Teixidor, Casa La Punxa, Casa Gispert Saüch i Bloc Battle), Eugeni Campllonch (Casa Franquesa), Isidre Bosch Bataller (Casa Furest i Casa Noguera), Joan Roca Pinet (Casa Norat i Casa Rigau) i Enric Catà Catà (Destil·leries Regàs i Destil·leries Gerunda), entre d'altres.

Oficina de informació turística
Rambla de la Llibertat, 1
17004 Girona
Tel.: 972 226 575
turisme@ajgirona.cat
41°58'59.4"N 2°49'25.7"E | GPS: 41.983164, 2.823817
Festes i esdeveniments
Girona, Temps de flors (exposició de flors repartida per tota la ciutat) - la tercera setmana de maig
Festa Major (Festes i Fira de Sant Narcís) - al voltant del dia de 29 d'octubre .