TurismoenCatalunya
CAENESFR
Castells i fortaleses/Castell de Torroella de Montgrí

Castell de Montgrí

informacion turistica sobre el castell de Torroella de Montgrí, a Girona, la fortalesa medieval dominant el massís de Montgrí.
El castell de Montgri. Fotografia: Ferran Porta
Aquest espectacular castell domina la vila gironina de Torroella de Montgrí des del cim del petit massís calcari del Montgrí, a 310 metres d'altura i a només 6 quilòmetres del mar. És una fortificació militar en bon estat de conservació, edificada a la fi del segle XIII a l'estil dels castells croats de l'Orient Pròxim. La seva finalitat era de defensar els dominis del rei Jaume II d'Aragó davant l'amenaça del comtat d'Empúries.
Només està acabada la part exterior d'aquesta fortalesa de planta quadrada i de grans proporcions. Els visitants poden admirar els massissos murs emmerletats de 13 metres d'altura i 31 metres de llarg, les quatre torres circulars adossades a les cantonades i la cisterna coberta amb volta de canó. El interior del castillo está hueco. L'interior del castell està buit.
Es pot arribar al castell mitjançant una excursió d'una hora aproximadament des de Torroella de Montgrí cap al cim de la muntanya. Pujant per una escala de cargol al capdamunt d'alguna de les torres es pot gaudir d'una impressionant vista panoràmica de la regió de l'Empordà, albirant la Costa Brava des de la Serra de Rodes al nord fins al Cap de Begur, al sud.
Contacte
+
Contacte
Oficina de turisme
Direcció: Carrer del Riu Ter, 29 - 17257 Torroella de Montgrí (Girona)
Tel.: 972 119 100
Fax: 972 755 182
Correu electrònic: turismeET@torroella-estartit.cat
Horaris
+
Horaris
Sempre obert
Tarifes
+
Tarifes
Visita gratuïta
Com arribar
+
Com arribar
Amb tren. Estació de Flaçà, a 16 km. Trens de Rodalies i Mitja Distància.
Amb autobús. Les empreses Sarfa i Ampsa tenen serveis regulars des de Barcelona i des de Girona.
En cotxe. Carretera C-31 (Sant Feliu de Guíxols - Palamós - Palafrugell - Pals - Torroella de Montgrí - Figueres).
Localització
+
Localització
GPS: 42°03'07.7"N 3°07'53.9"E / 42.052126, 3.131651
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels