TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Descobrir Catalunya Patrimoni Castells i fortaleses Província de Girona Castell de Torroella de Montgri

Castell de Montgrí

guia turistica castell torroella montgri girona fortalesa medieval
 informació castell massís montgri fortaleses costa brava
Castell de Montgri. Fotografia: piet theisohn
Aquest espectacular castell domina la vila gironina de Torroella de Montgrí des del cim del petit massís calcari del Montgrí, a 310 metres d'altura i a només 6 quilòmetres del mar. És una fortificació militar en bon estat de conservació, edificada a la fi del segle XIII a l'estil dels castells croats de l'Orient Pròxim. La seva finalitat era de defensar els dominis del rei Jaume II d'Aragó davant l'amenaça del comtat d'Empúries.

Només està acabada la part exterior d'aquesta fortalesa de planta quadrada i de grans proporcions. Els visitants poden admirar els massissos murs emmerletats de 13 metres d'altura i 31 metres de llarg, les quatre torres circulars adossades a les cantonades i la cisterna coberta amb volta de canó. L'interior del castell està buit.

Es pot arribar al castell mitjançant una excursió d'una hora aproximadament des de Torroella de Montgrí cap al cim de la muntanya. Pujant per una escala de cargol al capdamunt d'alguna de les torres es pot gaudir d'una impressionant vista panoràmica de la regió de l'Empordà, albirant la Costa Brava des de la Serra de Rodes al nord fins al Cap de Begur, al sud.

Contacte
Castell de Montgri
17257 Torroella de Montgrí (Girona)
turismeET@torroella-estartit.cat
Horaris
Sempre obert.
Tarifes
Visita gratuïta.
Transport públic
Tren
Estació de Flaçà, a 16 km. Trens de Rodalies i Mitja Distància.
Autobús
Serveis regulars des de Barcelona i Girona.
Allotjament a Torroella de Montgrí