TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Basílica del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo

esglesia neogotica Sagrat Cor Tibidabo Barcelona
informacio visita basilica Tibidabo Barcelona estatua Jesus
El Temple Expiatori del Sagrat Cor, obra de l'arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia finalitzada pel seu fill Josep Maria Sagnier i Vidal, està situat al cim de la muntanya del Tibidabo. Pel seu disseny, ubicació i pel seu nom recorda l'església parisenca de Sacré Coeur.

Construït entre 1902 i 1961, el conjunt està format per una cripta inferior amb aspecte emmurallat i la monumental l'església superior, neogòtica. Construido entre 1902 y 1961, el conjunto está formado por una cripta inferior con aspecto amurallado y la monumental iglesia superior, neogótica. L'església és de planta quadrada, de tres naus, amb la nau central coberta amb una cúpula sobre vuit columnes. A l'altar major destaca el gran crucifix, obra de Joan Puigdollers. La part superior presenta una gran torre central coronada amb la imatge del Sagrat Cor i quatre torres més baixes.

A l'interior hi ha un ascensor de pagament que permet l'accés a la part superior del temple des d'on es pot gaudir d'unes magnífiques vistes panoràmiques.

Elements destacats

✔ La cripta, d'estil neobizantí, amb elements neogòtics i classicistes i una decoració propera al modernisme.
✔ L'enorme estàtua de bronze de Crist que corona la cúpula, de 7 metres i mig d'altura, feta per Josep Miret en 1950, substituint l'original destruït en 1936.
✔ La façana principal, dividida en tres cossos.
✔ Les belles vistes sobre Barcelona i els voltants.

Contacte
Parròquia del Sagrat Cor de Jesús
Cim del Tibidabo
08035 Barcelona
www.tibidabo.salesianos.edu
Tel.: 934 175 686
Horaris
De dilluns a divendres: 09.00h – 13.00h i 16.00h – 20.00h
Dissabte i diumenge: 9.00h – 14.00h i 15.00h – 20.00h
Tarifes
La visita a l'església i la cripta és gratuïta.
Visita a les terrasses: 4 €
Allotjament a Barcelona