TurismoenCatalunya
CAENESFR

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Parque nacional de Aiguas Tortas y Lago de San Mauricio
La muntanya de Montserrat vista des del poble de Gelida.
Les insòlites característiques naturals i la seva importància religiosa han convertit la muntanya de Montserrat en un dels grans símbols de Catalunya. Aquest imponent massís de forma singular, visible des de gran distància, ofereix al visitant la possibilitat d'admirar un paisatge únic al món, un ventall de torres i agulles de roca que s'alça bruscament de les planes.
Situada a 50 km al nord-oest de Barcelona, la muntanya té una extensió de 10 km de llarg per 5 km d'ample.
Des dels seus miradors i des dels 1236 metres d'altura del pic de Sant Jeroni s'obtenen unes vistes panoràmiques impressionants del territori català i dels Pirineus.
Montserrat és una muntanya atraient per als excursionistes i alpinistes gràcies als nombrosos camins, senders i vies d'escalada de diferents nivells de dificultat existents.
A la muntanya de Montserrat es troben moltes petites esglésies i ermites i sobretot el monestir de Montserrat, situat a la part oriental del massís a 720 metres sobre el nivell del mar.
Contacte
+
Contacte
Patronat de la Muntanya de Montserrat - Recinte del Monestir de Montserrat
Avinguda Catalunya, 46 - 43580 Deltebre (Tarragona)
Tel.: 938 350 644
Fax: 938 350 591
Correu electrònic: patronatmontserrat.presidencia@gencat.cat
Dades del parc
+
Dades del parc
L'any de creació: 1987
Superfície: 3.630 ha ha
Municipis: El Bruc, Marganell, Monistrol de Montserrat, Collbató.
Comarques: Bages, Anoia, Baix Llobregat.
Província: Barcelona
Com arribar
+
Com arribar
Amb tren. FGC. (línia R5) - Des de Barcelona (Plaça d'Espanya) i Manresa surten cada hora trens amb parada a les estacions de tren Montserrat-Aeri i Monistrol de Montserrat. El tren cremallera de Montserrat uneix les estacions de Monistrol de Montserrat i de Monistrol - Vila amb el monestir en un trajecte de més de cinc quilòmetres en 15 minuts.
En telefèric. El Aeri de Montserrat és el mitjà més ràpid per arribar a Montserrat, en només 5 minuts. El telefèric surt des de la parada de tren Aeri de Montserrat.
Amb autobús. L'empresa Autocars Julià ofereix una línia regular que diàriament realitza la ruta de Barcelona (Estació de Sants) - Montserrat.
En cotxe. Hi ha aparcaments al costat del santuari i a les estacions de tren de Monistrol- Vila i Montserrat-Aeri.
En funicular. El Funicular de Sant Joan comunica el monestir amb l'ermita de Sant Joan, situada a la part alta del massís.
Fotos de Montserrat
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels