TurismoenCatalunya
CAENESFR

Plaça de Sant Jaume

informacio turistica de la Plaça de Sant Jaume, un dels llocs mes bonics de Barcelona. El palau de la Generalitat.
Plaça Sant Jaume. Fotografia: Cristian Atudoroae (Fotos de Barcelona)
Situada al centre del Barri Gòtic, la plaça Sant Jaume té un gran valor històric i simbòlic per a la ciutat comtal. L'aspecte actual de la plaça data de principis del segle XIX. Al llarg de l'any és el lloc d'organització de diversos concerts, manifestacions, activitats festives i celebracions dels títols importants obtinguts per F.C Barcelona.
La plaça està presidida per dos edificis imponents, seus dels principals centres del poder polític local: el Palau de la Generalitat i la Casa de la Ciutat.
A la Casa de la Ciutat, seu de l'Ajuntament de Barcelona, destaquen la façana principal neoclàssica, la façana gòtica, el Saló de Cent (segle XIV) i el pati interior.
El Palau de la Generalitat és la seu de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i del govern autonòmic. Darrere de la gran façana principal d'estil renaixentista el edifici compta amb elements arquitectònics gòtics, gòtics flamígers, barrocs i neogòtics. 23 d'abril, 24 de setembre i 11 de setembre són dies de portes obertes al Palau de la Generalitat.
Transport públic
+
Transport públic
Metro. Estació Jaume I (línia L4) i estació Liceu (línia L3).
Autobús: Línies 14, 17, 45, 59, 91, 120 i V17.
Bus turístic: Parada Barri Gòtic (Ruta vermella).
Localització
+
Localització
GPS: 41°22'57.7"N 2°10'37.2"E / 41.382695, 2.177002
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament