TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Destinacions Barcelona Places monumentals Plaça Sant Jaume

Plaça de Sant Jaume

informacio turistica placa sant jaume barcelona centre ciutat
imatge nocturna plaça sant jaume barcelona façana palau generalitat
La Plaza de Sant Jaume y la fachada del Palacio de la Generalidad.
Situada al centre del Barri Gòtic, la plaça Sant Jaume té un gran valor històric i simbòlic per a la ciutat comtal. L'aspecte actual de la plaça data de principis del segle XIX. Al llarg de l'any és el lloc d'organització de diversos concerts, manifestacions, activitats festives i celebracions dels títols importants obtinguts per F.C Barcelona.

La plaça està presidida per dos edificis imponents, seus dels principals centres del poder polític local: el Palau de la Generalitat i la Casa de la Ciutat.

A la Casa de la Ciutat, seu de l'Ajuntament de Barcelona, destaquen la façana principal neoclàssica, la façana gòtica, el Saló de Cent (segle XIV) i el pati interior.
El Palau de la Generalitat és la seu de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i del govern autonòmic. Darrere de la gran façana principal d'estil renaixentista el edifici compta amb elements arquitectònics gòtics, gòtics flamígers, barrocs i neogòtics. 23 d'abril, 24 de setembre i 11 de setembre són dies de portes obertes al Palau de la Generalitat.

Transport públic
Metro
Estació Jaume I - línia L4
Estació Liceu - línia L3
Bus turístic
Parada Barri Gòtic - ruta vermella