TurismoenCatalunya
CAENESFR

Les Rambles de Barcelona

informacion turistica sobre la Rambla de Barcelona, un dels llocs mes coneguts d'Espanya.
Les Rambles. Fotografia: Cristian Atudoroae (Fotos de Barcelona)
La Rambla, també coneguda com Les Rambles, és una emblemàtica artèria de Barcelona i un dels símbols de la ciutat comtal. Es tracta d'un agradable passeig de 1,2 quilòmetres que connecta la Plaça de Catalunya amb la Plaça del Portal de la Pau, prop de l'antic port, i que separa el barri del Raval del Barri Gòtic.
Una multitud de turistes i vilatans desfilen de dia i fins a altes hores de la nit davant d'estàtues humanes, artistes de carrer, quioscos de premsa i flors, cafeteries, terrasses, restaurants i comerços. Un ambient vibrant, amb molt de color i moviment.
Baixant des de la Plaça de Catalunya, la Rambla té en les seves diferents trams els següents noms:

Rambla de Canaletes

Situada a la part més alta de les Rambles, rep el nom de la petita Font de Canaletes, un dels llocs mes concorreguts de la ciutat.

Rambla dels Estudis

Criden l'atenció l'església de Betlem, barroca del segle XVII, i el Palau Moja, o Palau del Marquès de Comillas, edifici civil neoclàssic del segle XVIII.

Rambla de Sant Josep

La part més acolorida i perfumada de la Rambla, també anomenada Rambla de les Flors, plena de parades de flors i plantes. En aquesta zona es troben el celebri Mercat de la Boqueria i el Palau de la Virreina, un sumptuós palau barroc construït a finals del segle XVIII.

Rambla dels Caputxins

Conegut també com la Rambla del Centre, aquest tram comença amb la petita plaça del Pla de la Boqueria. Compta amb nombrosos punts d'interès: el Gran Teatre del Liceu, el més prestigiós de Barcelona i considerat un dels més importants teatres d'òpera del món; la Casa Bruno Quadros, anomenada popularment "Casa dels paraigües", un edifici eclèctic amb un gran drac xinès de ferro forjat que sobresurt de la façana; l'antiga Casa Figueres, bon exemple del modernisme barceloní.

Rambla de Santa Monica

L'últim tram abans d'arribar al port és una animada zona que encara conserva alguns vells edificis com l'Antiga Foneria de Canons, edifici neoclàssic del segle XVIII, l'auster Palau Marc i l'edifici de marbre del Crèdit i Docks. Al final de la Rambla trobem el Mirador de Colom.
Transport públic
+
Transport públic
Metro. Estació Liceu (línia L3), Estació Drassanes (L3), Estació Catalunya (línies L3 i L5).
Tren FGC. Estació Catalunya (línies L6, L7, S1, S2, S5, S6 i S7).
Tren de Rodalies. Estació Plaça Catalunya (línies R1, R3 i R4).
Autobús: Línies 14, 24, 41, 42, 55, 58, 59, 64, 91, 120, D20, H14, H16 i V15.
Bus turístic: Parada Colom - Museu Marítim (Ruta vermella) i Parada Plaça Catalunya (Rutes vermella i blava).
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament