TurismoenCatalunya
CAENESFR

Museu d'Història de Barcelona

informacion turistica sobre el museu d'història de la ciutat de Barcelona, situat a la plaça més emblemàtica del Barri Gòtic barceloní, la Plaça del Rei.
La Plaça del Rei. Fotografia: Zhang Wenjie
El Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) és una institució dinàmica que té com a missió investigar, divulgar i exposar el patrimoni històric i la història de Barcelona des dels seus orígens fins als nostres dies. El museu té la seva seu principal a la Casa Padellàs, un palau gòtic situat al cor de la Barcelona antiga, i gestiona diversos centres patrimonials distribuïts pels districtes i barris de la Ciutat Comtal. El fons del museu integra una important quantitat d'objectes vinculats a la història mil·lenària d'aquesta ciutat, una col·lecció que s'incrementa cada any amb objectes procedents de les intervencions arqueològiques. El fet que va determinar l'origen del Museu d'Història de Barcelona va ser el trasllat pedra a pedra de la Casa Padellàs, en l'any 1931, des del seu emplaçament original fins a la Plaça del Rei. Els treballs en el seu nou emplaçament han posat al descobert restes de l'antiga ciutat romana i visigòtica. El museu va ser inaugurat el 14 abril 1943.
La visita al museu comença amb el jaciment arqueolgic de 4.000 m2 situat al subsòl de la plaça, que conserva vestigis del segle I a.C. al segle VII d.C.. La visita continua a les sales del palau comtal / reial amb l'exposició permanent "La Barcelona en l'alta edat mitjana" (segle VIII-XIII). En el mateix palau es poden visitar el Saló del Tinell i la Capella de Santa Àgata. A la Casa Padellàs estan ubicades les exposicions temporals dedicades a la Barcelona moderna i contemporània. Conjunt monumental de la Plaça del Rei
La Plaça del Rei, un dels racons més encantadors de Barcelona, és una tranquil·la plaça monumental situada al Barri Gòtic. Està envoltada d'impressionants edificis gòtics i renaixentistes. Els edificis més significatius del conjunt són el Palau Reial Major, residència i seu del govern dels comtes de Barcelona i dels reis d'Aragó a la ciutat, la Capella Reial de Santa Àgata (segle XIV), el Palau del Lloctinent, palau renascentista del segle XVI, i la Casa Padellàs.
Al Palau Reial Major destaquen la sala de cerimònies, el magnífic Saló del Tinell, i la gran torre rectangular de cinc pisos d'alçada coneguda com el Mirador del Rei Martí.
Contacte
+
Contacte
Direcció: Plaça del Rei, s/n - 08002 Barcelona
Tel.: 932 562 100
Fax: 933 150 957
Correu electrònic: museuhistoria@bcn.cat
Web: www.museuhistoria.bcn.cat
Horaris
+
Horaris
Abril - setembre
De dimarts a diumenge: 10.00 - 20.00
Octubre - març
De dimarts a dissabte: 10.00 - 19.00
De dimarts a dissabte: 10.00 - 19.00
Diumenge: 10.00 - 20.00

Tancat: els dilluns, 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny, 25 de desembre.
Tarifes
+
Tarifes
Entrada combinada per tots els centres del MUHBA
Entrada normal: 7 €
Entrada reduïda (majors de 65 anys, jubilats, discapacitats, aturats, famílies monoparentals, estudiants): 5 €
Grups de més de 10 persones: 5 €/persona
Menors de 16 anys, guies turístics, professors: entrada gratuïta
El primer diumenge de cada mes i tots els diumenges a partir de les 15h: entrada gratuïta
Transport públic
+
Transport públic
Metro. Estació Jaume I (línia L4), a 100m.
Autobús. Línies 45, 120 i V17.
Bus turístic: Parada Barri Gòtic (ruta vermella).
Localització
+
Localització
GPS: 41°23'02.2"N 2°10'39.2"E / 41.383933, 2.177552
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels