TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Museu d´Història de Barcelona

sala museu historia barcelona vestigis romans
informacio turistica museu historia ciutat barcelona restes arqueologiques subsol
El jaciment arqueològic del Museu d´Història de Barcelona. Crèdit foto: www.happybarcelona.eu
El Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) és una institució dinàmica que té com a missió investigar, divulgar i exposar el patrimoni històric i la història de Barcelona des dels seus orígens fins als nostres dies. El museu té la seva seu principal a la Casa Padellàs, un palau gòtic situat al cor de la Barcelona antiga, i gestiona diversos centres patrimonials distribuïts pels districtes i barris de la Ciutat Comtal. El fons del museu integra una important quantitat d'objectes vinculats a la història mil·lenària d'aquesta ciutat, una col·lecció que s'incrementa cada any amb objectes procedents de les intervencions arqueològiques.

El fet que va determinar l'origen del Museu d'Història de Barcelona va ser el trasllat pedra a pedra de la Casa Padellàs, en l'any 1931, des del seu emplaçament original fins a la Plaça del Rei. Els treballs en el seu nou emplaçament han posat al descobert restes de l'antiga ciutat romana i visigòtica. El museu va ser inaugurat el 14 abril 1943.

La visita al museu comença amb el jaciment arqueolgic de 4.000 m2 situat al subsòl de la plaça, que conserva vestigis del segle I a.C. al segle VII d.C.. La visita continua a les sales del palau comtal / reial amb l'exposició permanent "La Barcelona en l'alta edat mitjana" (segle VIII-XIII). En el mateix palau es poden visitar el Saló del Tinell i la Capella de Santa Àgata. A la Casa Padellàs estan ubicades les exposicions temporals dedicades a la Barcelona moderna i contemporània.

Conjunt monumental de la Plaça del Rei

La Plaça del Rei, un dels racons més encantadors de Barcelona, és una tranquil·la plaça monumental situada al Barri Gòtic. Està envoltada d'impressionants edificis gòtics i renaixentistes. Els edificis més significatius del conjunt són el Palau Reial Major, residència i seu del govern dels comtes de Barcelona i dels reis d'Aragó a la ciutat, la Capella Reial de Santa Àgata (segle XIV), el Palau del Lloctinent, palau renascentista del segle XVI, i la Casa Padellàs.

Contacte
Plaça del Rei, s/n
08022 Barcelona
www.barcelona.cat/museuhistoria
Tel.: 932 562 100
museuhistoria@bcn.cat
Horaris
De dimarts a dissabte: 10.00 - 19.00
Diumenge: 10.00 - 20.00
Tancat: els dilluns, 1 de gener, 1 de maig, 24 juny i 25 de desembre.
Preus
Entrada general: 7 €
Entrada gratuïta amb Barcelona Card