TurismoenCatalunya
CAENESFR

Park Güell

Descobreix el Parc Güell, Barcelona, situat al barri barceloní de la Salut.
L'esplanada del Parc Güell. Fotografia: Cristian Atudoroae (Fotos de Barcelona)
A la part alta de Barcelona trobem una de les obres més personals de l'arquitecte Antoni Gaudí, convertida en icona turístic de la ciutat. Amb una extensió de més de 17 hectàrees, el Park Güell és un jardí públic ple d'elements arquitectònics modernistes amb formes sinuoses, una sorprenent fusió d'art i naturalesa. La major part de les superfícies construïdes estan decorades amb trencadís, un sistema decoratiu realitzat amb petits fragments de ceràmica trencada.
Inicialment el Park Güell ha estat projectat com una exclusiva ciutat - jardí a l'estil anglès, destinada a la classe alta barcelonina. El comte Eusebi Güell va encarregar el projecte a l'arquitecte català Antoni Gaudí. Les obres s'han estès de 1900 a 1914. No obstant això, la iniciativa va acabar sent un fiasco comercial, ja que del total de 60 cases unifamiliars només es van construir dos vivendes. Els hereus de Güell l'han venut a l'Ajuntament i així el Park Güell s'ha convertit en 1926 en un parc públic molt apreciat. L'any 1984 ha estat declarat declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO, al costat d'altres obres de Gaudí.
L'entrada a la zona monumental és de pagament. Per evitar les grans cues és recomanable comprar les entrades per internet, obtenint un petit descompte.
Elements destacats
Els pavellons d'entrada, que semblen tretes d'un conte de fades. Tenen unes cobertes espectaculars, coronades per petites cúpules en forma de bolets.
L'escalinata doble, amb la famosa escultura del drac recoberta de ceràmica de colors, convertida en la imatge més coneguda del parc.
La Sala Hipòstila, un espai impressionant format per de 86 columnes, destinada originalment per a funcionar com a mercat.
La Plaça de la Naturalesa, el punt central del parc. És una gran esplanada delimitada per un enorme banc ondulat cobert de trencadís, projectat per Josep Jujol. Des d'aquí s'obtenen unes vistes estupendes de la ciutat.
Els viaductes, suspesos sobre una doble filera de columnes inclinades.
Contacte
+
Contacte
Direcció: Carrer d'Olot, s/n - 08024 Barcelona
Tel.: 902 200 302 / 934 091 831
Correu electrònic: parkguell@bsmsa.cat
Web: www.parkguell.cat
Horaris
+
Horaris
Temporada baixa
De novembre a març: 08.30 - 18.15
Temporada mitja
Abril, setembre i octubre: 08.00 - 20.30
Temporada alta
De maig fins a l'agost: 08.00 - 21.30
Tarifes
+
Tarifes
Entrada general: 8,50 €
Majors de 65 anys, nens de 7 a 12 anys, persones discapacitades: 6 €
Nens fins a 6 anys: entrada gratuïta
Visita guiada general: 7 € + preu de l'entrada
Transport públic
+
Transport públic
Metro. Estació Vallcarca (línia L3) i Estació de Lesseps (línia L3).
Autobús. Línies 24, 32, 92 i H6.
Bus turístic. Parada Park Güell (ruta blava).
Localització
+
Localització
GPS: 41°24'48.6"N 2°09'11.2"E / 41.413500, 2.153107
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament