TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
DESCOBREIX CATALUNYA DESTINACIONS QUE FER ON DORMIR
Inici Descobreix Patrimoni Patrimoni arquitectònic Arquitectura modernista Lluís Domènech i Montaner Recinte modernista de l'hospital de Sant Pau

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

informacio turisme pavello administracio hospital sant pau barcelona
gospital santa creu sant pau obra arquitecte lluis domenech montaner
El pavelló de l'Administració. Fotògraf: Pro Travel Photos
El Recinte Modernista de l'Hospital de la de la Santa Creu i de Sant Pau és un conjunt d'edificis situat a Barcelona, projectat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, un dels principals representants del modernisme català. És una gran obra d'ús públic molt innovadora, pensada com una ciutat-jardí per a malalts. El projecte va suposar a principis del segle XX un modern plantejament arquitectònic i urbanístic, intentant modificar les línies dominants del de l'Eixample.

Estem parlant d'un dels conjunts modernistes més grans del món, format per un edifici dedicat a l'administració, un edifici per a les operacions, una església i 26 pavellons destinats als malalts. Va ser construït entre 1902 i 1930 sota les ordres del mateix arquitecte i del seu fill, Pere Domènech i Roura, després de la seva mort. En el projecte van col·laborar diversos artistes que s'han encarregat de fer les escultures, pintures, ceràmiques, mosaics i els elements de ferro forjat, d'un gran valor decoratiu. L'any 1997 el monument és declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, juntament amb el Palau de La Música Catalana.

Després de més de 80 anys d'activitat sanitària dins el recinte modernista, l'hospital universitari de Sant Pau es va traslladar el 2009 a unes noves instal·lacions, quedant el recinte com a espai visitable i seu d'organismes culturals internacionals.

Elements destacats

✔ El pavelló de l'Administració, construït amb maó cara vista i decorat amb estàtues i mosaics. La façana, dominada per una esplèndida torre del rellotge, està orientada cap a l'església de la Sagrada Família. Trobem aquí elements arquitectònics gòtics, mozarabes i neogòtics.
✔ Els pavellons per a malalts, profusament decorats amb elements modernistes i envoltats de jardins. Els diferents edificis estan units mitjançant galeries subterrànies.

Contacte
Carrer Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona
www.santpaubarcelona.org
Tel.: 935 537 801
recintemodernista@fundaciosantpau.cat
Horaris
Visita lliure
De dimarts a divendres: 10.00 - 14.30
Caps de setmana i festius: 10.00 - 17.00
Visita guiada
Caps de setmana i festius: 10.30 (català) 11.00 (castellà), 12.30 (català).
Tancat: els dilluns laborables, 25 de desembre.
Dies d´entrada gratuïta: 23 d'abril, Nit dels Museus, 24 de setembre.
Tarifes
Tarifa general
Visita lliure: 15 €
Visita guiada: 20 €
Audioguia: 4 €
Tarifa reduïda
Visita lliure: 10,50 €
Visita guiada: 14 €
Visita gratuïta
Persones desocupades, menors de 12 anys acompanyats, persones amb discapacitat, membres ICOM.
Comprar entrades