TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Destinacions Viles marineres Cadaques

Cadaqués - informació turística

Informacio turisme Cadaques Girona Espanya guia pobles turístics Alt Emporda
guia turisme Cadaques Girona Costa Brava
Platja Gran, la més més concorreguda de la vila de Cadaqués. Foto: timn.eu
El poble mariner de Cadaqués, situat a l'extrem est de la península del Cap de Creus, és un dels millors destinacions turístiques de la Costa Brava. Pràcticament aïllat per muntanyes de la resta de l'Alt Empordà, Cadaqués a passat de ser una modesta vila pesquera a convertir-se en els segles XIX i XX en lloc d'inspiració i residència per a intel·lectuals i artistes de tot el món.
Cadaqués és el poble més oriental de la península Ibèrica.

Visita

El casc antic, format per carrerons laberíntics pavimentades amb pedres extretes de la vora del mar, és dominat per l'església de Santa Maria, del gòtic tardà, amb la façana pintada de blanc. Des d'aquí hi ha una vista preciosa del poble i de la badia. De la muralla medieval només es conserva un antic baluard integrat a l'edifici de l'ajuntament.
Al centre del poble i davant del passeig marítim poden ser admirats diversos edificis modernistes, alguns inspirats en l'arquitectura cubana, com Casa Serinyana, Casa Rahola, Torre del Colom, l'antic teatre i el Casino l'Amistat.

Portlligat

Cap al nord-est de la població de Cadaqués es troba el Portlligat, un diminut poble mediterrani conegut internacionalment per ser el lloc on Salvador Dalí va residir durant molt de temps. Situat a la petita Cala de Portlligat, el poble té un únic carrer flanquejat per típiques barraques de pescadors, amb la Casa-Museu Dalí entre elles.

Oficina de informació turística
Direcció: Carrer d'es Cotxe, 2-A - 17488 Cadaqués (Girona)
Tel.: 972 258 315
Correu electrònic: turisme@cadaques.cat
GPS: 42°17'19.3"N 3°16'38.2"E / 42.288700, 3.277288
Festes i esdeveniments
Festivitat de Sant Sebastià - 20 de gener
Festival internacional de Música de Cadaqués - a l'agost
Festa major d'estiu - principi de setembre
Festa major d'hivern - 18 de desembre