TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Parc natural del Cap de Creus

parc natural cap creus informacio turistica parcs naturals costa brava
guia turística parc natural cap creus paisatge penya-segat cala culip
Cala Culip. Fotografia: Enric Rubio Ros
Al nord de la Costa Brava trobem el primer parc marítim terrestre de Catalunya, creat per protegir la península del Cap de Creus, a l'extrem més oriental de la Península Ibèrica, i el seu entorn marí. Un paisatge rocós de singular bellesa, ric en cales, penya-segats i illots i amb una important biodiversitat submarina.

De les 13.843 hectàrees del parc, la part terrestre ocupa 10.780 ha (900 ha de reserves naturals) i la part marina 3.064 ha (835 ha de reserves naturals).

El Pla de Tudela és un dels racons més espectaculars del Parc Natural del Cap de Creus. Una capritxosa configuració geològica ha deixat un paisatge únic a nivell mundial, ple d'increïbles formacions de roques que van servir d'inspiració a artistes com Salvador Dalí.
La climatologia de la zona i l'activitat humana ha determinat que els matolls i els arbustos ocupen la major part de la superfície del parc. A la zona litoral trobem les plantes més interessants del parc, sobretot la Seseli farreny, que no es troba en cap altre lloc del món. Les espècies faunístiques més destacades són els rèptils i les aus marines i rapinyaires. Durant la primavera i la tardor, quan es produeixen els moviments migratoris, el Cap de Creus és un lloc privilegiat per a l'observació d'aus. El fons marí destaca per la seva gran riquesa. Des de la costa es poden veure balenes, durant la primavera, i dofins.

Far del Cap de Creus

Construït a mitjan segle XIX a l'extrem oriental del cap, sobre els fonaments d'una antiga torre de vigilància costanera, el far encara està en funcionament. El mirador ofereix unes magnífiques vistes del parc. S'accedeix des del poble de Cadaqués.

Contacte
Centre d'Informació
Palau de l'Abat, Monestir de Sant Pere de Rodes
17489 El Port de la Selva (Girona)
Tel.: 972 193 191
pncapcreus@gencat.cat
Dades del parc
L'any de creació: 1998
Superfície: 13.843 ha
Municipis: Cadaqués, Llançà, Palau-Saverdera, Pau, El Port de la Selva, Roses, La Selva de Mar, Vilajuïga.
Comarca: Alt Empordà.
Província: Girona