TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Descobrir Catalunya Patrimoni Museus Museus d'història Museu Maritim

Museu Marítim de Barcelona

descobreix museu maritim barcelona edifici gotic civil drassanes reials
guia museu maritim catalunya vaixells epoca barcelona
Galera Reial de Joan d'Àustria. Fotografia: Vassil
El Museu Marítim de Barcelona és una institució consagrada a la conservació, estudi i divulgació del patrimoni marítim català, un dels més rics del sud d'Europa. Les exposicions, les escenografies i els tallers interactius ens ajuden a comprendre la història marítima i l'estreta relació entre l'home i el mar. La seu del museu es troba situada al front marítim de la ciutat, al peu de la muntanya de Montjuïc.

Els fons conservats inclouen col·leccions de maquetes de vaixells, diorames, armes, instruments nàutics, mapes, pintures, un fons arqueològic. La peça més valuosa del museu és la reproducció a mida real de la Galera Reial de Joan d'Àustria, vaixell insígnia de l'esquadra de la Santa Lliga a la batalla de Lepant.
Creat el 1936, el museu ha obert les seves portes només en l'any 1942. El 2006 ha estat declarat Museu d'Interès Nacional.

Les Drassanes Reials de Barcelona

El Museu està situat al majestuós edifici gòtic de les Drassanes Reials (Drassanes Reials), l'antic arsenal de galeres de la Corona d'Aragó construït als segles XIII-XIV i ampliat posteriorment. Estem parlant de la drassana medieval més complet i millor conservat del món, catalogat com a Monument Històric - Artístic per la seva rellevància. Amb una superfície total de 18.000m2, el conjunt està format per una successió de deu naus sostingudes sobre pilars rectangulars i per diversos elements fortificats. Les naus tenen entre 8,40 i 13,5 metres d'ample, suficient per a la construcció i manteniment dels navios de guerra de l'època.

La flota del museu

Al Port Vell de Barcelona el Museu Marítim guarda i manté en actiu diverses embarcacions històriques com el pailebot Santa Eulàlia, el pot Pòl·lux, el veler Drac i el llaüt Lola. Al Moll de Bosch i Alsina està amarrat el Santa Eulàlia, un veler de tres pals i 46 metres d'eslora construït el 1918. El vaixell pot ser visitat tots els dies excepte el període quan està navegant.

Contacte
Avinguda de les Drassanes, s/n
08001 Barcelona
www.mmb.cat
Tel.: 933 429 920
informacio@mmb.cat
Horaris
Obert de dilluns a diumenge: 10.00 - 20.00
24 i 31 de desembre: 10.00 - 15.00
Tancat: 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener.
Tarifes
Visita al museu i al pailebot
Entrada general: 10 €
Entrada reduïda: 5 €
Grups: 8 €/persona
Pailebot Santa Eulàlia
Entrada general: 3 €
Entrada reduïda: 1 €
Grups: 1 € / persona
Entrada gratuïta
Diumenges a partir de les 15 h.
Barcelona Bus Turístic
Allotjament a Barcelona