TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Destinacions Capitals catalanes Barcelona Llocs d'interès Mirador de Colom

Mirador de Colom

informacio turistica monument homenatge descobridor cristofor colom barcelona
 vista aèria estàtua còlon mirador ciutat barcelona
Foto. L'estàtua de Colom.
Una de les icones més emblemàtics i característics de la ciutat és el majestuós monument construït en homenatge al descobridor Cristòfor Colom, rebut en 1493 a Barcelona amb grans honors pels Reis Catolicos després del seu primer viatge a America. Està situat a la Plaça del Portal de la Pau, al principi de la Rambla i al costat del Port Vell.

El monument es va erigir amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona del 1888. Les obres van tardar set anys i per acabar es va haver de muntar una bastida tan alt com el monument. L'arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà és l'autor del projecte. L'estàtua és obra de l'escultor Rafael Atché.

El conjunt escultòric mesura un total de 57 metres d'altura i es divideix en tres cossos. La base del monument està decorada amb estàtues i baix relleus. A continuació s'alça una espectacular columna de ferro d'estil corinti, ricament decorada. El monument està coronat per l'estàtua de bronze de Colom, de set metres d'altura. L'estàtua representa a Cristòfor Colom amb el braç dret estès assenyalant el mar, mentre que a la mà esquerra sosté una carta nàutica.

El mirador de Colom

Els visitants tenen la possibilitat de pujar fins a dalt de la columna. A l'interior de la columna hi ha un petit ascensor que porta fins a la semiesfera situada sota els peus de l'estàtua. Des del mirador de vidre s'albiren unes magnífiques vistes panoràmiques de la ciutat i del port de Barcelona.

Contacte
Plaça Portal de la Pau, s/n
08002 Barcelona
Tel.: 932 853 834
Horaris
Març - setembre
Tots els dies: 08.30 - 20.30
Octubre - febrer
Tots els dies: 08.30 - 19.30
Tancat
1 de gener i 25 de desembre
Tarifes
Accés al mirador
Adults: 6 €
Xiquets 4 a 14 anys, jubilats de més de 65 anys: 4 €
Nens fins a 4 anys: gratis
Hotels a Barcelona