TurismoenCatalunya
CAENESFR

Granollers - Informació turística

 turisme Granollers Catalunya, ciutats turístiques de la comarca del Valles Oriental, informacio turistica Granollers
Plaça de la Porxada. Fotografia: Cristian Atudoroae (Fotos de Catalunya)
Granollers és la capital i la ciutat més poblada de la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona. Situat a la plana del Vallès, al voltant del riu Congost, que travessa la ciutat de nord a sud, Granollers és avui un important nus de comunicacions i una ciutat moderna, dinàmica i amb caràcter.
Presenta interès turístic el nucli històric de la ciutat, antigament emmurallat, amb dos focus centrals: l'antic mercat i l'església.
Visita
A la Plaça de la Porxada podem admirar la Casa de la Ciutat (l'Ajutament de Granollers), palau modernista de gust neogòtic, la Casa Clapés i sobretot La Porxada, l'edifici més emblemàtic de la ciutat. Es tracta de l'antiga llotja de gra, construïda al segle XVI, edifici renaixentista de planta rectangular format per 15 columnes toscanes que sustenten una gran coberta de quatre vessants.
A la Plaça de l'Església trobem l'Església de Sant Esteve, edifici neogòtic de postguerra amb campanar del segle XV, vestigi de l'antic temple gòtic.
A prop de la Plaça de la Porxada, al Carrer Sant Roc, està la Casa del Conestable, edifici que guarda elements gòtics originals. Al carrer Carró es troba la Sala Francesc Tarafa que conserva l'estructura i elements gòtics de l'antic Hospital de Sant Domènec.
La ciutat compta amb un notable conjunt d'edificis modernistes i d'altres estils de principi de segle XX: Casa Can Biel, Casa Sebastià Costa, Casa Josep Tardà, Casa Can Puntes, Casa Blanxart, Casa Ganduxer.
Dades
+
Dades
Població: 59.800 habitants
Altitud: 148 m
Municipi: Granollers
Província: Barcelona
Comarca: Vallès Oriental
Oficina d'informació turística
+
Oficina d'informació turística
Direcció: Carrer Anselm Clavé, 2 - 08401 Granollers (Barcelona)
Tel.: 938 604 115
Correu electrònic: info@turismevalles.net

GPS: 41°36'29.7"N 2°17'20.0"E / 41.608239, 2.288886
Gastronomia
+
Gastronomia
Gastronomia variada que combina la cuina catalana més tradicional amb la jove cuina de creació. Els esmorzars de forquilla i ganivet són tota una tradició en diversos establiments de la ciutat. En temporada són molt apreciades les mongetes del ganxet i els bolets, guisades amb carn.
Sobretot durant els dies de la Festa Major les pastisseries ofereixen el Rajol de Festa Major, un dolç típic de la ciutat.
Festes i esdeveniments
+
Festes i esdeveniments
Festa Major (Festa Major de Blancs i Blaus) - comença l'últim dijous d'agost i se celebra durant una setmana.
Fira de Formatges del Vallès Oriental - al març i octubre
Allotjament
+
Allotjament
Com arribar
+
Com arribar
Amb tren. Estació de Granollers Centre: trens de Llarga Distància (Madrid - Portbou), Mitjana Distància (Barcelona - Girona - Cerbère) y Rodalies (Maçanet Massanes - Sant Vicenç de Calders; Granollers - Martorell)
Amb autobús. Estació d'Autobusos: serveis interurbans que uneixen Granollers amb Barcelona, Girona, Mataró, Sabadell i altres municipis de la comarca.
En cotxe. L'Autopista AP-7 (E-15). Sortides 13 i 12B.
Transport públic
+
Transport públic
Autobús. 5 línies d'autobusos urbans el dels dies feiners i 2 línies en els caps de setmana i el mes d'agost.
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament