TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Església de Sant Jaume de Frontanyà

descobreix esglesia medieval sant jaume frontanya visita turistica
 informacio turistica esglesia romanica sant jaue frontanya
L´església de Sant Jaume de Frontanyà. Autor: Chixoy
L'església de Sant Jaume de Frontanyà és el principal punt d'interès del poble muntanyenc homònim, el poble més petit de Catalunya amb a penes 31 habitants. Aquest magnífic monument de mitjans del segle XII, declarat Bé d'Interès Cultural, és un perfecte exemple arquitectònic del primer romànic català tant per les seves grans dimensions com per l'harmonia de les seves formes. És l'únic edifici supervivent d'un antic monestir agustinià secularitzat l'any 1592.

Conservada quasi intacta, l'església té planta de creu llatina amb una sola nau coberta amb volta de canó i tres absis semicirculars que s'obren en l'ampli transsepte. La decoració molt senzilla utilitza elements ornamentals llombards. El creuer està cobert per una cúpula que forma un cimbori a l'exterior. Sobre la façana trobem un campanar d'espadanya quadrat.

Elements destacats

✔ El cimbori, l'únic d'aquest període a Catalunya. Forma un polígon de dotze costats amb un fris de finestres cegues sota la coberta.
✔ La façana, amb portada formada per dos arcs de mig punt en degradació. Té una elaborada composició, amb sis panells distribuïts en dos nivells a la manera d'un retaule. Les arcuacions cegues i les bandes llombardes constitueixen els únics elements decoratius.

Contacte
08619 Sant Jaume de Frontanyà (Barcelona)
Horari
L'església es troba normalment tancada. Per visitar-la, cal demanar la clau al restaurant que es troba la plaça del poble.
Tarifes
La visita és gratuïta.