TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Parc Natural del Cadí-Moixeró

parque natural sierra cadi moixero guia turismo ecologico provincia barcelona
guia turistica parque natural cadi moixero pared rocosa sierra cadí
El vessant nord de la Serra del Cadí. Fotografia: Kiku Camps
El Parc Natural del Cadí - Moixeró és un espai d'interès natural de Catalunya, caracteritzat per la bellesa dels seus variats paisatges, per la gran biodiversitat i pel seu patrimoni cultural i històric. Situat als Prepirineus, el parc està format per les serres del Cadí i de Moixeró, i pels massissos de Pedraforca, el Puigllançada i gran part de la Tosa d'Alp.

Les serres prepirinenques del Cadí i de Moixeró formen una impressionant barrera muntanyosa de trenta quilòmetres d'extensió. Entre els paratges d'especial atractiu podem citar els abruptes penya-segats del vessant nord de la Serra del Cadí, el pic del Vulturó (el més alt del parc, amb 2.648 m), i les fonts del riu Bastareny.

La vegetació del parc és molt variada, amb algunes espècies molt valuoses, 50 d'elles considerades com endemismes catalans. Entre els animals destaquen l'isard, el picot (símbol del parc), el mussol pirinenc i la marta.
El parc disposa d'una xarxa extensa d'itineraris i senders senyalitzats, amb diversos nivells de dificultat, i d'equipaments que faciliten la visita al públic.

Contacte
Centre d'Informació del Parc Natural del Cadí-Moixeró
Carrer de la Vinya, 1
08695 Bagà (Barcelona)
Tel.: 938 244 151
pncadimoixero@gencat.cat
Dades del parc
L'any de creació: 1983
Superfície: 41.060 ha
Municipis: Alàs i Cerc, Alp, Bagà, Bellver de Cerdanya, Castellar de n'Hug, Cava, Das, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Josa i Tuixén, La Vansa i Fórnols, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya, Saldes, Vallcebre, Urús.
Comarques: Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya.
Província: Barcelona, Girona, Lleida.