TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Casa Batlló

casa batllo obra modernista arquitectura gaudi mansana discòrdia barcelona
guia visita casa batllo barcelona informacio turistica
La façana de la Casa Batlló.
La Casa Batlló és molt més que un edifici, és una obra d'art total i l'artista no és altre que el genial arquitecte català Antoni Gaudí. Un Gaudí ja en plena maduresa artística que va dissenyar el projecte pensant en la funcionalitat i en l'originalitat. Per això va mesclar brillantment colors i formes trobats a la vida marina amb idees modernes de ventilació i il·luminació. Cada racó té el segell personal de la imaginació desbordant del màxim representant del modernisme català.

La Casa Batlló està situada en l'anomenada Poma de la Discòrdia, un veritable museu de l'arquitectura modernista en ple centre de Barcelona. Es tracta d'una remodelació integral d'un edifici prèviament existent realitzada entre els anys 1905 i 1907. El propietari, el ric industrial Josep Batlló, volia una residència de luxe al Passeig de Gràcia, l'avinguda més exclusiva de Barcelona. Gaudí va treballar amb els millors artesans de l'època que han portat la perfecció en tots els detalls arquitectònics. Des de l'any 2005 l'edifici forma part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, juntament amb altres obres d' Antoni Gaudí.

Elements destacats

✔ La façana, un espectacle fantàstic per al que la mira, està feta amb pedra arenisca coberta amb trossos de vidres (trencadís) i discos de ceràmica de colors. Les columnes tenen forma d'os i els balcons s'assemblen a una calavera o un antifaç teatral. A la primera planta sobresurt la tribuna principal, amb vidrieres policromes.
✔ La planta noble, antiga residència de la família Batlló.
✔ El pati de llums, revestit amb rajoles en relleu i cobert per una gran claraboia de vidre.
✔ El terrat. Destaquen les 27 sinuoses xemeneies, de 6 metres d'alçada.

Contacte
Passeig de Gràcia, 43
08007 Barcelona
www.casabatllo.es
info@casabatllo.cat
Tel.: 932 160 306
Horaris
De dilluns a dijous: 9.00 - 18.30
De divendres a diumenge: 9.00 - 20.00
Tarifes
Entrades amb audioguia
Adults: 35 €
A partir de 65 anys: 32 €
Joves entre 13 i 17 anys: 29 €
Nens fins a 12 anys (acompanyats per adults): gratis
Allotjament a prop