TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Palau de la Música Catalana

guia palau musica catalana barcelona obra modernista arquitecte lluís domenech montaner
informacio turisme palau musica catalana barcelona sala concerts modernista
Sala de concerts del Palau de la Música Catalana. Foto: Paulo Valdivieso
El Palau de la Música Catalana, un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona, es troba amagat entre els carrerons de la part alta del barri de la Ribera. És una obra mestra de l'arquitecte Domènech i Montaner, un dels màxims representants del modernisme català, declarada Monument Nacional en 1971 i reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1997.

Va ser construït entre 1905 i 1908 amb fons procedents de subscripció popular, en el lloc ocupat abans pel claustre del convent de Sant Francesc de Paula. El seu destí era servir com a seu i sala de concerts de la societat coral Orfeó Català, fundada el 1891. En la construcció de l'edifici s'han utilitzat solucions tècniques molt avançades per aquells temps, com l'estructura central metàl·lica o els grans murs de vidre. Tant a l'exterior com a l'interior l'arquitecte va combinar magistralment els diversos materials de construcció amb ceràmica, ferro forjat i vidre. A la decoració han col·laborat nombrosos artistes de l'època.

Elements destacats

✔ La Sala de Concerts, única i sorprenent, un autèntic santuari de la música a Catalunya, amb un aforament de 2049 persones i una excel·lent acústica. La gran claraboia central invertida, realitzada per Antoni Rigalt i Blanch utilitzant vidres daurats, és l'element principal de l'auditori. També cal destacar els conjunts escultòrics realitzats per l'escultor Pablo Gargallo i els tubs de l'òrgan que dominen l'escenari.
✔ La façana principal, situada al carrer Sant Pere més Alt, decorada amb mosaics i esculpturas relacionats amb el món de la música. Al primer pis hi ha un balcó que recorre la façana amb catorze columnes en grups de dos, diferents en color i decoració.
✔ Sala Lluís Millet, un gran saló de descans amb un espectacular vidriera adornada amb motius florals, des d'on s'observa el gran balcó exterior.
✔ El vestíbul, l'antiga entrada principal, ricament ornamentat. L'esplèndida escala doble porta cap al primer pis.
✔ Sala d'assaig de l'Orfeó Català, situada sota la Sala de Concerts.

Contacte
Carrer del Palau de la Música, 4-6
08003 Barcelona
www.palaumusica.cat
visites@palaumusica.cat
Tel.: 902 475 485
Horaris
Visita lliure
10.00 - 15.30
Visita guiada - 50 minuts
10.00 - 15.00
Tarifes
Visita guiada
18 €
Visita autoguiada
14 €
Allotjament a la Ciutat Vella