TurismoenCatalunya
CAENESFR

Palau de la Música Catalana

El Palau de la Música Catalana, gran obra modernista projectada per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Perla del patrimoni arquitectònic i cultural de Barcelona.
La Sala de concerts. Fotografia: Paulo Valdivieso)
El Palau de la Música Catalana, un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona, es troba amagat entre els carrerons de la part alta del barri de la Ribera. És una obra mestra de l'arquitecte Domènech i Montaner, un dels màxims representants del modernisme català, declarada Monument Nacional en 1971 i reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1997.
Va ser construït entre 1905 i 1908 amb fons procedents de subscripció popular, en el lloc ocupat abans pel claustre del convent de Sant Francesc de Paula. El seu destí era servir com a seu i sala de concerts de la societat coral Orfeó Català, fundada el 1891. En la construcció de l'edifici s'han utilitzat solucions tècniques molt avançades per aquells temps, com l'estructura central metàl·lica o els grans murs de vidre. Tant a l'exterior com a l'interior l'arquitecte va combinar magistralment els diversos materials de construcció amb ceràmica, ferro forjat i vidre. A la decoració han col·laborat nombrosos artistes de l'època.
Elements destacats
La Sala de Concerts, única i sorprenent, un autèntic santuari de la música a Catalunya, amb un aforament de 2049 persones i una excel·lent acústica. La gran claraboia central invertida, realitzada per Antoni Rigalt i Blanch utilitzant vidres daurats, és l'element principal de l'auditori. També cal destacar els conjunts escultòrics realitzats per l'escultor Pablo Gargallo i els tubs de l'òrgan que dominen l'escenari.
La façana principal, situada al carrer Sant Pere més Alt, decorada amb mosaics i esculpturas relacionats amb el món de la música. Al primer pis hi ha un balcó que recorre la façana amb catorze columnes en grups de dos, diferents en color i decoració.
Sala Lluís Millet, un gran saló de descans amb un espectacular vidriera adornada amb motius florals, des d'on s'observa el gran balcó exterior.
El vestíbul, l'antiga entrada principal, ricament ornamentat. L'esplèndida escala doble porta cap al primer pis.
Sala d'assaig de l'Orfeó Català, situada sota la Sala de Concerts.
Contacte
+
Contacte
Direcció: Carrer del Palau de la Música, 4-6 - 08003 Barcelona
Tel.: 932 957 200
Correu electrònic: publics@palaumusica.cat
Web: www.palaumusica.cat
Horaris
+
Horaris
Visites guiades cada 30 minuts. La durada de la visita és de 55 minuts. Visites en castellà, català, anglès, francès i italià.
Setmana Santa i juliol: 10.00 - 18.00.
Agost: 09.00 - 18.00.
Resta de l'any: 10.00 - 15.30.
Tarifes
+
Tarifes
Tarifa individual visita guiada: 18 €
Estudiants, jubilats i aturats: 11 €
Menors de 10 anys (acompanyats d'un adult): Entrada gratuïta
Transport públic
+
Transport públic
Metro. Estació Urquinaona (línies L1 i L5), a 300 metres.
Autobús. Línies 45, V15 i V17.
Bus turístic. Parada Barri Gòtic (ruta vermella).
Localització
+
Localització
GPS: 41°23'15.1"N 2°10'31.5"E / 41.387536, 2.175422
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels