TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Destinacions Barcelona Places monumentals Plaça Catalunya

Plaça de Catalunya

informacio turistica placa catalunya centre ciutat barcelona
imatge aeria plaça catalunya barcelona cor ciutat comtal
La Plaça de Catalunya. Foto: Eva
La Plaça de Catalunya és la plaça més cèntrica i important de la ciutat, el veritable cor de Barcelona. És la segona plaça més gran de Barcelona, amb una superfície de 30.000 metres quadrats, i constitueix el punt d'unió entre el nucli antic de la ciutat (Ciutat Vella) i l'Eixample. Envoltada per grans centres comercials, botigues, bancs, hotels, bars i restaurants, la Plaça de Catalunya és un lloc ple de vida, un punt de trobada animat a qualsevol hora. En el gran espai circular que ocupa el centre es celebren concerts, exposicions i altres esdeveniments públics.

Antigament el lloc ocupat avui per la Plaça de Catalunya era una gran descampat situat fora de les muralles de la ciutat. La urbanització es va iniciar el 1902 seguint el projecte de l'arquitecte Pere Falqués. El 2 de novembre de 1927 la plaça va ser inaugurada pel rei Alfons XIII. Aqui es situaven alguns dels hotels, restaurants i teatres més luxosos de Barcelona, però de la majoria avui queden només records, sent reemplaçats per edificis més moderns.

La plaça alberga diverses fonts ornamentals i nombroses escultures d'importants artistes com Josep Llimona, Enric Casanovas, Pau Gargallo, Josep Clarà i altres. Crida l'atenció el monument dedicat a Francesc Macià, una obra de Josep Maria Subirachs col·locada el 1991 a l'extrem sud, davant de les Rambles. El mosaic multicolor de la part central de la plaça representa una Rosa dels Vents però no coincideix amb els punts cardinals.
La Plaça de Catalunya és un dels centres de transports més importants de Barcelona. D'aqui parteixen vuit de les principals artèries de la ciutat. Nombroses línies d'autobusos, metro i ferrocarrils surten o tenen parada a la zona.

Transport públic
Metro
Estació Catalunya - línies L1 i L3
Autobús
Línies 14, 24, 41, 42, 55, 58, 59, 67, 68, 91, H16 i V15.
Tren FGC
Estació Plaça Catalunya - línies L6, L7, S1, S2, S5 i S55.
Tren de Rodalies
Estació Plaça Catalunya - línies R1, R3 i R4.
Bus turístic
Parada Plaça Catalunya - rutes vermella i blava