TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Descobrir Catalunya Patrimoni Museus Museus d'art MNAC Barcelona

Museu Nacional d'Art de Catalunya

informacio turistica Museu Nacional Art Catalunua muntanya Montjuic
guia visita museu MNAC Barcelona Palu Nacional
El Palau Nacional, la seu del museu més important de Catalunya.
El Museu Nacional d'Art de Catalunya, també conegut per les seves sigles com MNAC, alberga uns magnífics fons que inclouen totes les disciplines artístiques. Resultat de la unió l'any 1990 de les col·leccions procedents de diversos museus de la ciutat comtal, el MNAC mostra una visió global de l'evolució de l'expressió artística a Catalunya al llarg de la història, des del segle X fins a mitjans de segle XX. Entre les seves col·leccions destaca la impressionant col·lecció de pintura mural romànica, considerada la més completa del món.

Exposicions permanents: la col·lecció d'art romànic, procedent d'esglésies del Pirineu lleidatà; la col·lecció d'art gòtic; la col·lecció d'art del Renaixement i Barroc; la col·lecció d'art modern; la col·lecció de fotografia; el Gabinet de Dibuixos i Gravats; el Gabinet Numismàtic de Catalunya.

Palau Nacional

El museu està instal·lat al Palau Nacional, un enorme edifici situat a la muntanya de Montjuïc, construït entre 1926 i 1929 per a l'Exposició Internacional de 1929. És d'estil classicista inspirat en el renaixement i el barroc espanyol. La façana està coronada per una gran cúpula que recorda a la de la basílica de Sant Pere del Vaticà, amb altres dues cúpules més petites a cada costat. Darrera hi ha quatre torres d'inspiració barroca. A l'interior decorat en estil noucentista criden l'atenció el Gran Saló i el Saló del Tron.

Contacte
Palau Nacional, Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
www.museunacional.cat
Tel.: 936 220 360
info@museunacional.cat
Horaris
Horari d'hivern (octubre-abril)
De dimarts a dissabte: 10.00 - 18.00
Diumenges i festius: 10.00 - 15.00
Horari d'estiu (maig-setembre)
De dimarts a dissabte: 10.00 - 20.00
Diumenges i festius: 10.00 - 15.00
Tancat: els dilluns (excepte dies festius), 1 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.
Tarifes
Entrada general: 12€
Entrada bàsic (edifici y terasses-mirador): 2€
Entrada gratuïta: menors de 16 anys, majors de 65 anyos de la Comunitat Europea, professors acreditats i grups d'escolars o estudiants, membres d'ICOM, guies turístics, acompanyants de grups, persones en atur, persones amb discapacitats.
Dies d´entrada gratuïta (cal reservar entrada anticipada en línia): dissabtes a partir de les 15.00h, el primer diumenge de mes, 18 de maig, 11 de setembre.
Hotels a Barcelona