TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
DESCOBREIX CATALUNYA DESTINACIONS QUE FER ON DORMIR

Museu Arqueològic Nacional de Tarragona

 informacio turistica sala museu arqueologic tarragona
estàtues antigues exposicion museu arqueològic nacional tarragona
Museu Arqueològic Nacional de Tarragona. Fotografia: VIATOR IMPERI
El Museu Arqueològic Nacional de Tarragona és un centre públic de conservació i difusió dels testimonis materials que il·lustren la importància històrica i monumental de l'antiga ciutat romana de Tàrraco, capital d'una de les províncies més extenses de l'Imperi Romà, i la vida quotidiana a la Península Ibèrica durant l'Edat Antiga. Les seves col·leccions són un referent obligat per a l'estudi de la Tarragona romana.

Creat el 1848 a partir de col·leccions dels segles XVI, XVII i XVIII, el museu és el més antic de Catalunya en la seva especialitat. La majoria dels seus fons han estat recuperats en els últims 150 anys, després de les excavacions fetes a la Necròpolis Paleocristiana i al Fòrum de la Colònia, o gràcies a les troballes casuals generats per la gran expansió urbanística de Tarragona. Després de romandre més de cent anys en unes dependències de l'antic convent de Sant Domènec a la plaça de la Font, el 1960 el museu ha estat transladado a l'edifici que ocupa actualment, construït sobre un tram de la muralla romana conservada avui al soterrani.

El Museu Arqueològic Nacional de Tarragona gestiona a més altres centres com la Necròpolis Paleocristiana, el Teatre romà, la vil·la romana dels Munts, la vil·la romana de Centcelles, i els monuments de l'Arc de Barà i la Torre dels Escipions.

Exposició permanent

El museu disposa de quatre plantes per a exposicions. El material exposat a les sales inclou nombrosos elements arquitectònics, mosaics, ceràmiques, eines domèstiques i militars, àmfores, mobiliari, vestits, objectes funeraris i monedes. Entre les peces més importants destaquen el famós mosaic pavimental de la Medusa, el millor mosaic trobat a Tàrraco, el mosaic dels Peixos, el sarcòfag dels Lleons i el retrat oficial de l'emperador Lucius Verus.

Contacte
MNAT
Plaça del Rei, 5
43003 Tarragona
www.mnat.cat
Tel.: 977 251 515
mnat@gencat.cat
Allotjament a Tarragona
Horaris
El Museu Arqueològic es troba actualment tancat per obres. Durant la reforma s'exposaran les peces més importants del museu al Tinglado 4 del Moll de Costa, al Port de Tarragona.
Octubre-maig
De dimarts a dissabte: 9.30 - 14.00 i 15.00 - 18.00
Diumenges i festius: 10.00 - 14.00
Juny-setembre + Setmana Santa
De dimarts a dissabte: 09.30 - 14.00 i 15.00 - 18.00
Diumenges i festius: 10.00 - 14.00
Tancat: els dilluns, 1 de gener, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.
Preus
Entrada general: 4 €
Entrada reduïda (persones de 65 anys o més, pensionistes, estudiants, família nombrosa o monoparental): 2 €
Entrada gratuïta: menors de 16 anys, aturats, guies turístics, persones amb discapacitat, famílies d'acollida.
Dies d´entrada gratuïta: primer diumenge de cada mes (d´octubre a juny), 19 d´agost, 23 de setembre.
Catalunya Monument Pass