TurismoenCatalunya
CAENESFR

Museu Arqueològic Nacional de Tarragona

informació turística sobre el Museu Arqueològic de Tarragona.
Museu Arqueològic Nacional. Fotografia: Luis Miguel Bugallo Sánchez
El Museu Arqueològic Nacional de Tarragona és un centre públic de conservació i difusió dels testimonis materials que il·lustren la importància històrica i monumental de l'antiga ciutat romana de Tàrraco, capital d'una de les províncies més extenses de l'Imperi Romà, i la vida quotidiana a la Península Ibèrica durant l'Edat Antiga. Les seves col·leccions són un referent obligat per a l'estudi de la Tarragona romana.
Creat el 1848 a partir de col·leccions dels segles XVI, XVII i XVIII, el museu és el més antic de Catalunya en la seva especialitat. La majoria dels seus fons han estat recuperats en els últims 150 anys, després de les excavacions fetes a la Necròpolis Paleocristiana i al Fòrum de la Colònia, o gràcies a les troballes casuals generats per la gran expansió urbanística de Tarragona. Després de romandre més de cent anys en unes dependències de l'antic convent de Sant Domènec a la plaça de la Font, el 1960 el museu ha estat transladado a l'edifici que ocupa actualment, construït sobre un tram de la muralla romana conservada avui al soterrani.
El Museu Arqueològic Nacional de Tarragona gestiona a més altres centres com la Necròpolis Paleocristiana, el Teatre romà, la vil·la romana dels Munts, la vil·la romana de Centcelles, i els monuments de l'Arc de Barà i la Torre dels Escipions.
Exposició permanent
El museu disposa de quatre plantes per a exposicions. El material exposat a les sales inclou nombrosos elements arquitectònics, mosaics, ceràmiques, eines domèstiques i militars, àmfores, mobiliari, vestits, objectes funeraris i monedes. Entre les peces més importants destaquen el famós mosaic pavimental de la Medusa, el millor mosaic trobat a Tàrraco, el mosaic dels Peixos, el sarcòfag dels Lleons i el retrat oficial de l'emperador Lucius Verus.
Contacte
+
Contacte
Direcció: Plaça del Rei, 5 - 43003 Tarragona
Tel.: 977 236 209
Fax: 977 236 211
Correu electrònic: secretaria.mnat@gencat.cat
Web: www.mnat.cat
Horaris
+
Horaris
A l'estiu (juny-setembre)
De dimarts a divendres: 09.30 - 20.30
Diumenges i festius: 10.00 - 14.00
Resta de l'any
De dimarts a divendres: 09.30 - 18.00
Diumenges i festius: 10.00 - 14.00

Tancat: els dilluns, 1 de gener, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.
Tarifes
+
Tarifes
Entrada normal: 4,50 €
Entrada reduïda (majors de 65 anys, menors de 25 anys, jubilats, famílies, persones amb discapacitat): 3,50 €
Entrada reduïda especial (grups d'estudiants amb professor amb reserva prèvia feta entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, famílies nombroses o monoparentals): 2 €/persona
Menors de 8 anys, persones a l'atur, guies turístics professionals, grups d'estudiants amb professor amb reserva prèvia: entrada gratuïta
L'últim dimarts de cada mes, d'octubre a juny: entrada gratuïta
Transport públic
+
Transport públic
Autobús. Línies 1, 1E, 8, 9 i 21 d'autobús urbà.
Localització
+
Localització
GPS: 41°06'60.0"N 1°15'31.2"E / 41.116662, 1.258677
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels