TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Descobrir Catalunya Patrimoni Patrimoni religiós Monestirs Monestir de Montserrat

Monestir de Montserrat

informacio turisme monestir benedicti Montanya Monserrat
 vista aeria abadia muntanya Montserrat guia turistica
Vista aèria del monestir de Montserrat.
Monestir benedictí amb 1000 anys d'història ubicat a la muntanya de Montserrat, a una alçada de 720 metres sobre el nivell del mar, enmig d'un paisatge espectacular. És un dels símbols de Catalunya i un centre de pelegrinatge per els devots i els turistes. L'actual comunitat té uns 80 monjos. La seva festivitat, de gran popularitat, se celebra el 27 d'abril (Festa de la Mare de Déu de Montserrat), precedida per la celebració de la Vespra el dia anterior.

El complex monàstic, de forma irregular a causa del relleu accidentat, està integrat per dos blocs d'edificis amb funcions diferents: d'una banda la basílica del segle XVI i les dependències monacals i d'altra banda els edificis destinats als pelegrins i visitants.
La basílica, un transició de l'gòtic al renaixentisme, és d'una sola nau coberta amb arcs gòtics, sostinguda per columnes centrals, amb 6 capelles laterals i absis neoromànic. Aqui es pot escoltar l'escolania, el cor de nens cantors més antic d'Europa.

<

Elements destacats

✔ L'interior de la basílica. En la decoració amb caràcter eclèctic destaquen les escultures dels profetes en els contraforts centrals. A la part superior i sota un templet daurat es pot veure el tron platejat amb la imatge de Santa Maria que presideix tota la nau.
✔ La façana principal de la basílica, obra de Francesc Folguera (1947).
✔ El cambrilo capella de la Mare de Déu , situat al fons de l'església.
✔ La Moreneta. La imatge de la de la Mare de Déu de Montserrat coneguda també com la Moreneta, és una talla romànica en fusta ubicada a la basílica. Representa la Verge amb el nen assegut a la falda i mesura uns 95 centímetres d'alçada.
✔ Les capelles laterals, ricament decorades.
✔ El refetor, del segle XVII i reformat al segle XX, compta amb un mosaic que representa a Crist en Majestat mentre que a la zona oposada es pot veure un tríptic amb escenes de la vida de Sant Benet.
✔ El claustre, obra de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, és de dos pisos sostingut per columnes de pedra.
✔ El museu, una de les més importants pinacoteques d'Espanya, ofereix 6 col·leccions de pintura i objectes bíblics.

Contacte
Abadia de Montserrat, 1
08199 Monistrol de Montserrat (Barcelona)
www.montserratvisita.com
Tel.: 938 777 701
informacio@larsa-montserrat.com
Horaris
Visita a la Basílica
07.00 - 19.00
Visita al Cambril de la Mare de Déu
08.00 - 10.30 i 12.00 - 17.45
Museu de Montserrat
10.00 - 17.45h