Monestir de Montserrat

informacion turistica sobre el monestir benedictí situat a la Muntanya de Montserrat.
Vista aèria del monestir. Fotografia: Cristian Atudoroae (Fotos de Montserrat)
Monestir benedictí amb 1000 anys d'història ubicat a la muntanya de Montserrat, a una alçada de 720 metres sobre el nivell del mar, enmig d'un paisatge espectacular. És un dels símbols de Catalunya i un centre de pelegrinatge per els devots i els turistes. L'actual comunitat té uns 80 monjos. La seva festivitat, de gran popularitat, se celebra el 27 d'abril (Festa de la Mare de Déu de Montserrat), precedida per la celebració de la Vespra el dia anterior.
El complex monàstic, de forma irregular a causa del relleu accidentat, està integrat per dos blocs d'edificis amb funcions diferents: d'una banda la basílica del segle XVI i les dependències monacals i d'altra banda els edificis destinats als pelegrins i visitants.
La basílica, un transició de l'gòtic al renaixentisme, és d'una sola nau coberta amb arcs gòtics, sostinguda per columnes centrals, amb 6 capelles laterals i absis neoromànic. Aqui es pot escoltar l'escolania, el cor de nens cantors més antic d'Europa.
Elements destacats
L'interior de la basílica. En la decoració amb caràcter eclèctic destaquen les escultures dels profetes en els contraforts centrals. A la part superior i sota un templet daurat es pot veure el tron platejat amb la imatge de Santa Maria que presideix tota la nau.
La façana principal de la basílica, obra de Francesc Folguera (1947).
El cambrilo capella de la Mare de Déu , situat al fons de l'església.
La Moreneta. La imatge de la de la Mare de Déu de Montserrat coneguda també com la Moreneta, és una talla romànica en fusta ubicada a la basílica. Representa la Verge amb el nen assegut a la falda i mesura uns 95 centímetres d'alçada.
Les capelles laterals, ricament decorades.
El refetor, del segle XVII i reformat al segle XX, compta amb un mosaic que representa a Crist en Majestat mentre que a la zona oposada es pot veure un tríptic amb escenes de la vida de Sant Benet.
El claustre, obra de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, és de dos pisos sostingut per columnes de pedra.
El museu, una de les més importants pinacoteques d'Espanya, ofereix 6 col·leccions de pintura i objectes bíblics.
Contacte
+
Contacte
Direcció: Abadia de Montserrat - 08199 Monistrol de Montserrat (Barcelona)
Tel.: 938 777 766
Correu electrònic: informacio@larsa-montserrat.com
Web: www.montserratvisita.com
Horaris
+
Horaris
<Visita a la Basílica
07.30 - 20.00

Visita al Cambril de la Mare de Déu
Del 15 de juliol al 30 de setembre: 08.00 - 10.30, 12.00 - 18.15 i 19.30 - 20.00
Resta de l'any: 08.00 - 10.30 i 12.00 - 18.15
Tarifes
+
Tarifes
Visita gratuïta
Com arribar
+
Com arribar
Amb tren. FGC (línia R5). Des de Barcelona (Plaça d'Espana) i Manresa surten cada hora trens amb parada a les estacions de tren Montserrat - Aeri i Monistrol de Montserrat. El tren cremallera de Montserrat uneix les estacions de Monistrol de Montserrat i de Monistrol - Vila amb el monestir en un trajecte de més de cinc quilòmetres en 15 minuts.
En telefèric. El Aeri de Montserrat és el mitjà més rapid per arribar a Montserrat, a només 5 minuts. El telefèric surt des de la parada de tren Aeri de Montserrat.
Amb autobús. L'empresa Autocars Julià ofereix una línia regular que diàriament realitza la ruta Barcelona (Estació de Sants) - Montserrat.
En cotxe. Hi ha aparcaments al costat del santuari i a les estacions de tren de Monistrol - Vila i Montserrat - Aeri.
Localització
+
Localització
GPS: 41°35'35.5"N 1°50'13.0"E / 41.593187, 1.836949
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament