TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Pont Vell de Besalú

pont romànic riu fluvia poble medieval besalu
guia visitar pont medieval besalu girona
El pont medieval de Besalú. Foto: Núria
El pont medieval, conegut també com el Pont Vell, és la imatge més emblemàtica del municipi de Besalú i el lloc més adequat per accedir al nucli antic. L'edificació fortificada que travessa el riu Fluvià, d'estil romànic de transició al gòtic, està protegida com a Bé d'Interès Cultural i Bé Cultural d'Interès Nacional.

Història

El pont està documentat des del segle XI, encara que és possible que el traçat inicial fos un altre que l'actual. Diverses riuades van afectar el pont de manera que va caldre reconstruir-lo, reformar-lo o reparar-lo sovint utilitzant pedres naturals del llit del riu Fluvià. Les torres i el portal del pont, que servien per defensar l'accés a la ciutat i per cobrar un peatge a l'Edat Mitjana, van ser enderrocades el 1880. El 1939, durant la Guerra Civil Espanyola, la voladura de dos arcs van deixar el pont en un molt mal estat, fet remeiat després de la reconstrucció feta entre els anys 50-60 del segle XX.

Característiques

Es tracta d´un pont format per vuit arcades desiguals grupades en dos trams en angle. Mesura 105 metres de llarg i 30 metres d'alçada. El portal d'accés, fortificat, està situat sobre el primer pilar, a prop de la muralla, mentre que la torre fortificada, de planta hexagonal i amb espitlleres al cim, està ubicada a la part central, sobre el cinquè pilar.

Contacte
Carrer del Pont Vell, s/n
17850 Besalú (Girona)
Horaris
Accés lliure a qualsevol hora.
Tarifes
La visita és gratuïta.
Allotjaments a Besalú