TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Castell de Montsoriu

guia turistica castell montsoriu girona fortalesa medieval
 informacio turistica castell montsoriu fortalesa medieval arbucies
Vista aèria del castell de Montsoriu. Crèdit fotografia: O. Nicolau
Majestuós castell situat al cim d'un turó de 633 metres, dins dels límits del Parc Natural del Montseny, a cavall entre els termes municipals de Sant Feliu de Buixalieu i Arbúcies. Actualment en ple procés de restauració, la fortalesa presenta tres recintes fortificats concèntrics escalonats, protegits per muralles i torres de defensa romànics. L'interior és d'estil gòtic.

Documentat des de l'any 1002, unes importants reformes efectuades al segle XIV s'han convertit Montsoriu en un inexpugnable castell - palau, residència dels vescomtes de la casa de Cabrera, una de les principals famílies del Principat. Després de canviar de proprietario moltes vegades i patir les conseqüències de les guerres, el castell va quedar en ruïnes. El Consell Comarcal de la Selva, l'actual propietari, està fent des de 1995 diversos treballs de restauració.

El castell de Montsoriu es pot visitar els caps de setmana durant tot l'any. Per arribar-hi cal pujar a peu per una pista forestal de 2,8 km.

Elements destacats

✔ La Torre de l'Homenatge. Des del terrat de la torre, el punt més elevat del recinte, els visitants gaudeixen d'una impressionant vista panoràmica de 360 graus.
✔ La capella de Sant Pere, preromànica.

Contacte
Castell de Montsoriu
Carretera de Fogueres, s/n
www.montsoriu.cat
Tel.: 972 860 908
info@montsoriu.cat
Tarifes
Visita guiada
Adults: 7,50€
Majors de 65 anys, joves de 13 a 25 anys, estudiants: 5,50€
Nens fins a 12 anys: gratis
Allotjament a Arbucies