TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Destinacions Viles medievals Montblanc

Montblanc - informació turística

informacio turisme montblanc tarragona espanya guia turistica
guia turisme poble montblanc comarca conca barbera
Montblanc. Carrer Major. Fotògraf: xiquinhosilva
La magnífica vila ducal de Montblanc, fundada el 1155, és considerada com un dels més bells conjunts medievals de Catalunya. Compta amb un notable nombre de monuments civils i religiosos. El seu casc antic és declarat Conjunt Històric - Artístic.

Montblanc és la capital de la comarca de la Conca de Barberà. La vila ocupa un turó als peus del petit puig conegut com Pla de Santa Bàrbara, prop de la confluència dels rius Francolí i Anguera.

Visita

Tot el casc històric de Montblanc està envoltat per les muralles medievals. El recinte emmurallat té un perímetre de 1.500 metres i compta amb 31 torres emmerletades i 5 portes.
Sobre un promontori des d'on domina la ciutat es troba l'església de Santa Maria la Major, coneguda com la Catedral de la Muntanya, remarcable edifici gòtic del segle XIV, inacabat. La façana és d'estil barroc amb elements renaixentistes. En l'ampli interior de l'església trobem una esplèndida imatge de la Verge tallada en fusta policromada.
La Plaça Major mostra edificis d'origen gòtic, com la Casa de la Vila i la Casa Desclergue. A l'oest de la plaça descobrim el Palau Reial, edifici gòtic que albergava les visites reials als segles XIII i XIV. També destaquen les esglésies de Sant Miquel i Sant Marçal i les cases nobles com Palau del Castlà, Casa Josa i Casa Alenyà. Fora del recinte fortificat es troben l'església de Sant Francesc, el convent i santuari de la Serra, de gran valor artístic, l'Hospital de Santa Magdalena (gòtic, del segle XIV) i el Pont Vell, un pont romànic construït sobre les aigües del riu Francolí.

Oficina d'informació turística
C/ Muralla de Santa Tecla, 56
43400 Montblanc (Tarragona)
Tel.: 977 861 733
turisme@montblanc.cat
GPS: 41°22'27.7"N 1°09'46.3"E | 41.374355, 1.162855
Festes i esdeveniments
Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi - a l'abril.
Festa Major - al setembre
Terrània (Festival Internacional de Ceràmica) - a l'octubre.
Com arribar
Amb tren
Línia de Mitja Distància Barcelona - Lleida.
Amb autobús
Diverses empreses ofereixen serveis interurbans que uneixen Montblanc amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Valls i altres municipis de la comarca.
Amb cotxe
L'Autopista AP-2 (E-90). Sortida 9.
Carretera N-240 (Tarragona - Valls - Lleida)
Allotjament a Montblanc
Allotjament a Montblanc