TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Massís del Pedraforca

parc natural massis pedraforca informacio turistica parcs naturals prepirineu
guia turistica parc natural muntanya pedraforca paisatge
El Pedraforca. Fotografia: joan ggk.
El Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca està situat al Prepirineu Català, dins l'àrea del Parc Natural del Cadí - Moixeró. Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya gràcies a la impressionant riquesa biològica, la seva complexitat geològica i sobretot a la seva silueta en forma d'U de l'anomenada Enforcadura, peculiaritat que li dóna el seu nom.

El cim nord està composta per dos pics, Pollegó Superior (2.506 m) i Calderer (2.496m). El cim sud està formada pel Pollegó Inferior (2.445 m).

Els boscos i prats del massís acullen una rica fauna pròpia de la mitjana i alta muntanya. Entre els mamífers cal destacar l'isard, l'esquirol, la guineu, la mostela i el gat salvatge. Els veritables protagonistes del parc són les aus, entre quals destaquen el gall fer i les espècies de rapinyaires.
El Pedraforca és una de les muntanyes amb més atractiu i tradició de l'alpinisme català. L'ascensió només és recomanable per a persones amb un certa experiència en el senderisme o l'escalada. El vessant nord, molt vertical, constitueix un formidable desafiu per als escaladors més arriscats.

Contacte
Centre d'Informació del Parc Cadí-Moixeró
Carrer de la Vinya, 1
08695 Bagà (Barcelona)
Tel.: 938 244 151
pncadimoixero@gencat.cat
Dades del parc
L'any de creació: 1982
Superfície: 1.750 ha
Municipis: Gósol, Saldes.
Comarques: Berguedà.
Província: Barcelona