TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
DESCOBREIX CATALUNYA DESTINACIONS QUE FER ON DORMIR

Massís del Pedraforca

parc natural massis pedraforca informacio turistica parcs naturals prepirineu
guia turistica parc natural muntanya pedraforca paisatge
El Pedraforca. Fotografia: joan ggk.
El Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca està situat al Prepirineu Català, dins l'àrea del Parc Natural del Cadí - Moixeró. Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya gràcies a la impressionant riquesa biològica, la seva complexitat geològica i sobretot a la seva silueta en forma d'U de l'anomenada Enforcadura, peculiaritat que li dóna el seu nom.

El cim nord està composta per dos pics, Pollegó Superior (2.506 m) i Calderer (2.496m). El cim sud està formada pel Pollegó Inferior (2.445 m).

Els boscos i prats del massís acullen una rica fauna pròpia de la mitjana i alta muntanya. Entre els mamífers cal destacar l'isard, l'esquirol, la guineu, la mostela i el gat salvatge. Els veritables protagonistes del parc són les aus, entre quals destaquen el gall fer i les espècies de rapinyaires.
El Pedraforca és una de les muntanyes amb més atractiu i tradició de l'alpinisme català. L'ascensió només és recomanable per a persones amb un certa experiència en el senderisme o l'escalada. El vessant nord, molt vertical, constitueix un formidable desafiu per als escaladors més arriscats.

Contacte
Centre d'Informació del Parc Cadí-Moixeró
Carrer de la Vinya, 1
08695 Bagà (Barcelona)
Tel.: 938 244 151
pncadimoixero@gencat.cat
Dades del parc
L'any de creació: 1982
Superfície: 1.750 ha
Municipis: Gósol, Saldes.
Comarques: Berguedà.
Província: Barcelona