TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 

Església de Sant Andreu de Salardú

informacio turistica esglesia romanica salardu pirineus arquitectura aranesa
guia turistica esglesia romanica sant andreu salardu campanar
Els dos campanars de l´església de Salardú.
Majestuosa església parroquial situada al poble de Salardú, capital de l'Alt Aran. Es tracta d'un edifici construït en diverses fases, d'estil romànic de transició a gòtic (segles XII i XIII).

La planta és de tipus basilical de tres naus, rectangular, amb una nau central gòtica i dos laterals cobertes amb volta de canó. La capçalera està formada per tres senzills absis semicirculars. Té dos campanars, un d'espadanya d'un sol ull sobre la capçalera i un altre de torre, molt esvelt, adossat a l'angle sud-oest de l'església.

Elements destacats

✔ El Crist de Salardú, famosa talla en fusta datada del segle XIII que presideix l'altar major, una de les obres més representatives del romànic aranès.
✔ La torre campanar, de més de 25 metres d'altura, un dels més destacats de la zona. És de planta octogonal (segle XV), amb finestres als dos pisos superiors. Les espitlleres i contraforts de la part baixa li donen un caràcter fortificat.
✔ La portada romànica. Està formada per cinc arquivoltes de mig punt adornades amb motius vegetals que descansen sobre columnes.
✔ L'excepcional conjunt de pintura mural renaixentista (segle XVII), situat a la capçalera de l'església. És un dels més extensos i ben conservats de la Vall d'Aran. Les pintures mostren figures i escenes bíblics.

Contacte
Carrer de Sant Andreu, 18
25598 Salardú (Lleida)
Horaris
Tots els dies: 10.00 - 20.00