TurismoenCatalunya
CAENESFR
Parcs naturals/Aigüestortes - Estany de Sant Maurici
Compartir

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, parcs nacionals de Catalunya
Estany de Sant Maurici i Els Encantat. Fotografía: Cristian Atudoroae (Fotos de Catalunya)
Al cor dels Pirineus, enmig d'un entorn natural de gran singularitat i bellesa, trobem l'únic parc nacional de Catalunya. Gran part del territori del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'alça per sobre els 1000 m, amb pics que superen els 3000 metres d'altitud. El seu principal senya d'identitat correspon als característics meandres d'alta muntanya (les aigüestortes), als seus llacs i als impressionants pics dels Encantats o del Montardo.
L'aigua és el protagonista principal del parc, amb més de 200 llacs o estanys, rius, torrents, cascades i aiguamolls. És una de les zones de major concentració d'estanys pirinencs. Alguns estanys es troben en els fons de les valls (Sant Maurici, Llong, Sarradé) però la majoria ocupen els alts circs glacials (Monges, Contraix, Negre, Mangades, Germer).
El Parc ofereix una extensa mostra de paisatges vegetals d'alta muntanya pirinenca, amb una gran diversitat d'espècies. La Mata de València d'Àneu és l'avetosa més important de la Península Ibèrica, amb exemplars que sobrepassen els 40 m d'alçada. El rei de la fauna del parc és l'isard. És possible albirar marmotes, erminis, esquirol vermelles o perdius blancs. Les aus més espectaculars són l'àguila, el mussol, el halcon, el gall fer.
L'accés habitual al cor del parc és a través dels pobles d'Espot i Boí. Només es pot accedir a la zona protegida a peu, en bicicleta o en vehicles autoritzats. El parc disposa d'una extensa xarxa de camins i senders senyalitzats.És possible visitar el Parc durant tot l'any.
Contacte
+
Contacte
Casa del Parc de Boí
Ca de Simamet
Carrer de les Graieres, 2 - 25528 Boí (Lleida)
Tel.: 973 696 189
Fax: 973 696 154
Casa del Parc de Espot
Carrer Prat del Guarda, 4 - 25597 Espot (Lleida)
Tel.: 973 624 036
Fax: 973 624 036

Correu electrònic: info.aiguestortes@oapn.es
Dades del parc
+
Dades del parc
L'any de creació: 1955
Superfície: 13.899 ha
Zona perifèrica: 26.730 ha
Municipis: Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, La Guingueta d'Àneu, La Torre de Cabdella, Naut Aran, Sort, Vall de Boí, Vielha e Mijaran, Vilaller.
Comarques: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Val d'Aran.
Província: Lleida
Plànol del parc
Com arribar
+
Com arribar
Amb autobús. La companyia ALSA ofereix serveis diaris d'autocars des de Barcelona cap a la Pobla de Segur, Esterri d'Àneu i Vielha, i des de Lleida a Esterri d'Àneu i Vielha.
En cotxe. Des de Lleida (147 km): Carretera N-230 al Pont de la Sort i desviament per la L-500 en direcció a Caldes de Boí fins a l'aparcament de l'embassament de Cavallers.
Des de Barcelona (277 km): Autovia A-2 fins a Tàrrega, les carreteres C-53 (Tàrrega - Balaguer), C-13 (Balaguer - La Guingueta d'Àneu) i LV-5004 fins a Espot.
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels