TurismoenCatalunya
CAENESFR

Església de Santa Maria d'Aries

Informació turística sobre l'església de Santa Maria, monument romànic a Pirineus. Turisme Arties. Arquitectura romànica aranesa.
Arties. Església de Santa Maria.
Magnífica església romànica del segle XII emplaçada a la part més alta del pintoresc poble d'Arties. L'església ha estat declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, sent considerada un dels millors exponents de l'arquitectura romànica de la Vall d'Aran.
L'edifici presenta una planta basilical de tres naus, encapçalades originàriament per tres absis semicirculars, dels quals avui només es conserven els absis laterals. Té dues portades d'accés situades a les naus laterals. La nau central està coberta amb una volta de canó i les laterals amb voltes de quart d'esfera. L'edifici presenta dos campanars, un torre adossat a la part occidental i un altre d'espadanya a la part oriental.
Elements destacats
L'elegant torre-campanar gòtica (segles XIII-XIV) de cinc pisos amb coberta de forma piramidal, adossat a la nau central.
La portada principal, situada en el mur nord, formada per sis arcs de mig punt adovellats, amb motius decoratius.
L'interior de l'església, on destaquen el conjunt de pintures murals del segle XVI representades al sostre del presbiteri i en el primer tram de la nau, i el retaule, obra mestra de la pintura gòtica catalana (segle XV). Les pintures murals representen el dia del Judici Final a través de diversos episodis i sorprenen per la seva gran expressionisme i qualitat.
Contacte
+
Contacte
Església de Santa Maria - 25599 Arties (Lleida)
Tel.: 973 391 089
Correu electrònic: info.museu@aran.org
Horaris
+
Horaris
De dilluns a diumenge: 08.00 - 13.00 i 17.00 - 20.00
Tarifes
+
Tarifes
Visites guiades amb reserva prèvia.
Com arribar
+
Com arribar
Amb autobús. Els autobusos interns de la Vall d'Aran enllacen Arties amb els altres pobles de la vall.
En cotxe. Carretera N-28 (La Guingueta d'Àneu - Baqueira - Vielha).
Localització
+
Localització
GPS: 42°41'52.4"N 0°52'14.4"E / 42.697883, 0.870675
A prop d'aquí
Atraccions
Allotjament
Atraccions
Allotjament