TURISME A CATALUNYA
CAT EN ES FR
 
 
Inici Descobrir Catalunya Patrimoni Patrimoni Mundial Esglésies romàniques de la Vall de Boi

Esglésies romàniques catalanes de la Vall de Boí

 visita esglesies romaniques Vall Boi Informacio turistica ermita San Quirce Durro
 descobreix esglésies romàniques Vall Boi Catalunya ermita romanica Pirineus
Ermita de Sant Quirc de Durro. Foto: José Antonio Gil Martínez.
El profund Vall de Boí està situat a la comarca pirinenca de l'Alta Ribargorça, dins de la província de Lleida. Flanquejat per abruptes muntanyes, aquesta vall atreu l'atenció per la bellesa del paisatge i per la gran concentració d'esglésies d'un mateix estil arquitectònic, ben conservades i en perfecta harmonia amb l'entorn. Totes les aldees d'aquesta vall posseeixen com a mínim una església romànica dels segles XI i XII. Les esglésies segueixen el model portat des del nord d'Itàlia, el romànic llombard, caracteritzat pel seu elaborat treball en pedra, per la decoració austera i per la dels esvelts campanars de torre. La majoria de les pintures murals dels seus interiors es conserven al Museu Nacional d 'Art de Catalunya.

L'any 2000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat al conjunt romànic de la Vall de Boí, format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Feliu de Barruera, Santa Eulàlia de Erill la Vall, la Assumpció de Cóll, Sant Joan de Boí, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, i l'ermita de Sant Quirc de Durro.

Centre del Romànic de la Vall de Boí

El Centre del Romànic de la Vall de Boí, emplaçat al poble d'Erill, al costat de l'església de Santa Eulàlia, ofereix informació pràctica, venda d'entrades i visites guiades a tots els edificis inclosos en el catàleg de la UNESCO.

 visita esglesia romanica Sant Climent Taull Patrimoni Unesco
Sant Climent de Taül
 Informacio turistica esglesia Vall de Boi patrimoni Humanitat
Sant Climent de Taül