TURISME A CATALUNYA
CA EN ES FR
 
Inici Què fer Esport i aventura Estacions d´esquí Vall de Nuria

Estació d´esquí de Vall de Núria

pistes estacio esqui vall nuria foto teleferic coma clot
guia turisme estacio esports hivern val nuria pistes esqui telecabina
El telefèric de Coma del Clot i les pistes d´esquí. Fotògraf: 1997
Vall de Núria és una petita estació de muntanya que no destaca pel nombre de pistes o remuntadors, sinó per la bellesa i la tranquil·litat del paisatge. El lloc té un gran encant i està carregat d'història. La imatge amb el llac, el santuari, les valls glaceres, els torrents, tot envoltat de cims de quasi 3.000 metres, és realment impressionant.

Aquesta estació d'esquí familiar i acollidora està situada al Pirineu Oriental a 2.000 m d'altitud, dins el terme municipal de Queralbs. En els mesos d'hivern té tots els serveis necessaris per a la pràctica i l'aprenentatge de l'esquí. A la resta de l'any es converteix en punt de partida per a excursions de muntanya. A més el santuari marià és un lloc de peregrinació religiosa.

Cremallera de Vall de Núria

L'única via d'accés al santuari i a l'estació de Vall de Núria, a part dels camins de muntanya, és a través d'una de les dues línies ferroviàries de tren cremallera existents a la Península Ibèrica, construïda el 1931. El tren cremallera de Vall de Núria surt de Ribes de Freser i té un recorregut de 12,5 km, superant un desnivell de 1.059 metres en 40 minuts. El trajecte té quatre estacions i un baixador.
El viatge és una atracció per si mateix. Cal gaudir de l'espectacular paisatge d'alta muntanya i de les excepcionals vistes sobre les Gorges del riu Núria..

Contact
Estació de Vall de Núria
17534 Queralbs (Girona)
Tel.: 972 732 020
Correu electrònic: valldenuria@valldenuria.cat
Lloc web: www.valldenuria.cat
Fitxa tècnica
Cota màxima: 2.252 m; Cota mínima: 1.964 m
Desnivell: 288 m
Pistes. 11 pistes amb un total de 7,6 km: 3 verds, 3 blaves, 3 vermelles i 2 negres.
Remuntadors. 5 instal·lacions amb una capacitat total de transport de 4.560 persones/hora: 1 telecabina, 1 telecadira, 2 teleesquís i 1 cinta transportadora.
Canons de producció de neu: 726
Serveis
Lloguer de material / Escola d'esquí / Assistència mèdica / Lavabos / Consignes / Biblioteca / Cartoteca / Sala de lectura i jocs / Restaurants / Zona de pícnic
Allotjament a Vall de Núria